Piksi je pravi kineski "Car"!

Fudbaleri Gvangžua RF koje sa klupe predvodi Dragan Stojković Piksi, savladali su Điangsu u gostima 2:1 i sačuvali prvo mesto na tabeli kineske Superlige.  Dobitna kombinacija Piksi - Zahavi! Opet pobeda! Naš stručnjak ostaje lider Superlige Kine.

Fudbal 21.04.2017 | 18:40
Piksi je pravi kineski "Car"!
Domaćina je u vođstvo doveo Brazilac Tešeira u prvom poluvremenu, ali je u drugom delu igre Piksijev tim zaigrao bolje i golovima Erana Zahavija ostvario petu pobedu u sezoni.

Sigurnu pobedu na svom terenu zabeležio je Oskarov i Hulkov Šangaj, koji je sa 3:0 porazio Lavecijev Hebej.

Oskar je za razliku od meča azijske Lige šampiona, kada je protiv Urave promašio dva penala, ovoga puta bio siguran sa 11 metara i potvrdio trijumf svog tima. Strelci su bili još i Venjun i Lei.

Gvangžu koji sa klupe predvodi Luis Felipe Skolari zadržao je tri boda zaostatka za vodećim imenjakom, pošto je takođe posle preokreta slavio u susretu sa Lajoningom 2:1. Na ovom susretu viđena su dva penala, po jedan na obe strane, a precizni su bili Lukimuja za goste i Gular za domaći tim. U strelce se još upisao i Gao Lin.

U duelu Peking Guana i Tjanđin Ćvanđijana nije bilo pobednika, pošto je meč završen rezultatom 1:1.

Gosti čiji trener je Italijan Fabio Kanavaro poveli su golom Sun Kea, ali su domaći u finišu meča došli do boda pogotkom Li Lea i tako Vicela i Pata ostavili bez dva važna poena.

I dalje je nedodirljiv. Dragan Stojković nastavlja da drma kineskim fudbalom. Tamo gde je upumpano stotine miliona evra Piksi drži lekcije iz vođenja ekipe i pravljenja dobrih rezultata. Srpski stručnjak doveo je svoj Gvangdžou R&F do još jedne pobede, vredne sigurnog ostanka na liderskoj poziciji tamošnje Superlige i posle šestog kola.

Piksijev tim je u gostima tukao Đangsu Sunin 2:1 i zdržao prvo mesto na tabeli, bez obzira na učinak konkurenata. Za novo slavlje Gvangdžou R&F-a najzaslužniji je IzraelacEran Zahavi. Nekadašnji prvotimac Makabija iz Tel Aviva je u drugom poluvremenu režirao preokret, najpre je u 62. minutu poništio vođstvo u režiji Aleksa Tešeire (35), a onda na sjajan način u 77. pogodio za veliko slavlje gostiju.

Sa ova dva pogotka Zahavi je izbio na prvo mesto liste strelaca (šest golova u šest kola), dok je Stojkovićeva ekipa nastavila da opravdava status najprijatnijeg iznenađenja prvenstva i trenutno vodi sa 16 od mogućih 18 bodova.

Mnogo teže do bodova u šestoj rundi Superlige Kine stigao je aktuelni prvak Gvangdžo Evergrande. Sastav Luisa Felipea Skolarija mučio se protiv Liaoninga, ostao sa igračem manje u 67. minutu, posle čega su gosti poveli iz penala, ali su Lin (74) i Brazilac Rikardo Gular iz jedanaesterca (81) omogućili favorite treću pobedu u poslednja četiri kola - 2:1.

Na deobi druge pozicije, tri boda iza Piksija, poravnat sa šampionom, nalazi se Šangaj SIPG. Ekipa Andrea Viljaša Boaša lako je izašla na kraj sa Hebejom (3:0), uz gol BrazilcaOskar. Nekadašnji prvotimac Čelsija je pre deset dana, na gostovanju Uravi u Ligi šampiona Azije, promašio dva penala, ali se danas najpre izborio za najstrožu kaznu, a zatim je i pretvorio u pogodak.

Na tabeli trenutno vodi Gvangžu RF sa 16 bodova i jedini je neporaženi tim u ligi, a prate ga Gvangžu i Šangaj sa po 13 poena.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar