ПЛ БиХ: Радник у Бијељини чека Жељу!

Фудбалери Радника из Бијељине у недјељу дочекују Жељезничар. Циљ екипе на крају Лиге за шампиона је да буду четврти.

Фудбал 22.04.2017 | 08:00
ПЛ БиХ: Радник у Бијељини чека Жељу!
Фудбалери Радника дочекаће у Бијељини лидера Лиге за шамиона БиХ, сарајевски Жељезничар у мечу петог кола.

Циљ Радника је до краја шампионата ићи на побједу у сваком мечу, па ће тако бити и сутра против тима из Сарајева.

" Ово је утакмица којом почињемо серију од четири утакмице које ће вјероватно одредити наш коначни пласман на табели. Знамо амбиције Жељезничара, као и њихов квалитет, јер смо са њима имали неколико окршаја у последњих мјесец дана. Међу нама нема тајни. У последњих десет дана су се опоравили неки наши играчи, конкуренција је здрава и ово је после дуже времена утакмица укојој ми у стручном штабу имамо слатке муке на одређеним позицијама у тиму. Поједини играчи још нису у форми након изласка из повреда, али ће то бити све боље из утакмице у утакмицу. Морам рећи да мене не занима ко ће бити првак БиХ, јер то не може да буде Радник, ми гледамо свој интерес и у свакој утакмици ћемо покушати да узмемо што више бодова, почевши од ове у недељу", рекао је тренер Радника Небојша Милошевић.

У наредне три утакмице Радник је домаћин Жељезничару, Сарајеву и Крупи, а гостује Слободи. Жеља у тиму из Бијељине је да на крају Луге буду минимум четврти.

" Без икаквог околишања у ову серију утакмица улазимо са амбицијом да задржимо четврто мјесто на коме се налазимо. Не скривамо те амбиције, које до сада нисмо превише истицали у медијима. Међутим, нећемо себи да ускратимо право да постигнемо што више. Ја сам велики оптимиста када је у питању наш пласман и лично ћу бити јако незадовољан ако на крају првенства не будемо четврти. Мислим да имамо капацитет за то и ови момци су то својим радом заслужили. Надам се да ће они квалитет да пренесу на терен, да буду свјесни тренутка у ком се налазе и да преузму одговорност јер имају капацитет за то, а са друге стране немају стегу због страха од успијеха, јер су у досадашњем дијелу првенства показали квалитет да буду у самом врху бх. фудбала", казао је тренер Радника.

Тренер сарајевског Жељезничара Славко Петровић истакао је да је одгађање полуфиналне утакмице са Широким Бријегом добро дошао његовој екипи да се одмори пред утакмицу у Бијељини.

"У две седмице имали смо пет утакмица, тако да нам је пауза заиста добро дошла. Изненадио нас је снег у овом периоду године, тако да је куп утакмица отказана за седмицу дана, али види се да су услови и даље јако лоши", казао је Петровић и додао да у посљедња два дана екипа није могла нормално да тренира због временских услова.

Ове сезоне Жељезничар и Радник сусрели су се четири пута, од чега је сарајевски тим остварио три побједе, док је једна утакмица завршена неријешено.

"Биће то још једна чврста утакмица, као што су биле и претходне две у Бијељини. Мислим да смо ми ипак квалитетнији. Имамо три победе и реми из ранијих утакмица са Радником, а и тај један меч смо могли добити. Надам се да ће моји играчи кроз ову непланирану паузу коју смо имали успети да се рекуперирају и да ћемо доћи до нова три бода", казао је Петровић.

Фудбалер Жељезничара Стево Николић вјерује како Жељезничар може доћи до шеснаесте овосезонске побједе. Овај нападач, који прилику најчешће добија с клупе, сматра да је његов тим доста квалитетнији од бијељинског.

“Дајем голове сваки пут кад ми се пружи прилика”, нашалио се Николић и наставио: “Потрефило се да увијек погађам против Радника, у посљедњој утакмици против њих сам играо свих 90 минута, постигао гол. Желим побједу нашег тима и у Бијељини, а ко ће дати гол или голове, то је заиста мање важно", рекао је Николић.

Утакмица између Радника и Жељезничара игра се у недјељу 23. априла од 17 сати на Градском стадиону у Бијељини. 

Лига за шампиона 5.коло:

субота:

Слобода-Зрињски 17.00

недјеља

Сарајево - Крупа 17.00

Радник - Жељезничар 17.00

Лига за опстанак 5.коло:

субота 17.00

Витез- Олимпик

Челик - Широки 

Металеге - Младост 

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар