PL BiH: Radnik u Bijeljini čeka Želju!

Fudbaleri Radnika iz Bijeljine u nedjelju dočekuju Željezničar. Cilj ekipe na kraju Lige za šampiona je da budu četvrti.

Fudbal 22.04.2017 | 08:00
PL BiH: Radnik u Bijeljini čeka Želju!
Fudbaleri Radnika dočekaće u Bijeljini lidera Lige za šamiona BiH, sarajevski Željezničar u meču petog kola.

Cilj Radnika je do kraja šampionata ići na pobjedu u svakom meču, pa će tako biti i sutra protiv tima iz Sarajeva.

" Ovo je utakmica kojom počinjemo seriju od četiri utakmice koje će vjerovatno odrediti naš konačni plasman na tabeli. Znamo ambicije Željezničara, kao i njihov kvalitet, jer smo sa njima imali nekoliko okršaja u poslednjih mjesec dana. Među nama nema tajni. U poslednjih deset dana su se oporavili neki naši igrači, konkurencija je zdrava i ovo je posle duže vremena utakmica ukojoj mi u stručnom štabu imamo slatke muke na određenim pozicijama u timu. Pojedini igrači još nisu u formi nakon izlaska iz povreda, ali će to biti sve bolje iz utakmice u utakmicu. Moram reći da mene ne zanima ko će biti prvak BiH, jer to ne može da bude Radnik, mi gledamo svoj interes i u svakoj utakmici ćemo pokušati da uzmemo što više bodova, počevši od ove u nedelju", rekao je trener Radnika Nebojša Milošević.

U naredne tri utakmice Radnik je domaćin Željezničaru, Sarajevu i Krupi, a gostuje Slobodi. Želja u timu iz Bijeljine je da na kraju Luge budu minimum četvrti.

" Bez ikakvog okolišanja u ovu seriju utakmica ulazimo sa ambicijom da zadržimo četvrto mjesto na kome se nalazimo. Ne skrivamo te ambicije, koje do sada nismo previše isticali u medijima. Međutim, nećemo sebi da uskratimo pravo da postignemo što više. Ja sam veliki optimista kada je u pitanju naš plasman i lično ću biti jako nezadovoljan ako na kraju prvenstva ne budemo četvrti. Mislim da imamo kapacitet za to i ovi momci su to svojim radom zaslužili. Nadam se da će oni kvalitet da prenesu na teren, da budu svjesni trenutka u kom se nalaze i da preuzmu odgovornost jer imaju kapacitet za to, a sa druge strane nemaju stegu zbog straha od uspijeha, jer su u dosadašnjem dijelu prvenstva pokazali kvalitet da budu u samom vrhu bh. fudbala", kazao je trener Radnika.

Trener sarajevskog Željezničara Slavko Petrović istakao je da je odgađanje polufinalne utakmice sa Širokim Brijegom dobro došao njegovoj ekipi da se odmori pred utakmicu u Bijeljini.

"U dve sedmice imali smo pet utakmica, tako da nam je pauza zaista dobro došla. Iznenadio nas je sneg u ovom periodu godine, tako da je kup utakmica otkazana za sedmicu dana, ali vidi se da su uslovi i dalje jako loši", kazao je Petrović i dodao da u posljednja dva dana ekipa nije mogla normalno da trenira zbog vremenskih uslova.

Ove sezone Željezničar i Radnik susreli su se četiri puta, od čega je sarajevski tim ostvario tri pobjede, dok je jedna utakmica završena neriješeno.

"Biće to još jedna čvrsta utakmica, kao što su bile i prethodne dve u Bijeljini. Mislim da smo mi ipak kvalitetniji. Imamo tri pobede i remi iz ranijih utakmica sa Radnikom, a i taj jedan meč smo mogli dobiti. Nadam se da će moji igrači kroz ovu neplaniranu pauzu koju smo imali uspeti da se rekuperiraju i da ćemo doći do nova tri boda", kazao je Petrović.

Fudbaler Željezničara Stevo Nikolić vjeruje kako Željezničar može doći do šesnaeste ovosezonske pobjede. Ovaj napadač, koji priliku najčešće dobija s klupe, smatra da je njegov tim dosta kvalitetniji od bijeljinskog.

“Dajem golove svaki put kad mi se pruži prilika”, našalio se Nikolić i nastavio: “Potrefilo se da uvijek pogađam protiv Radnika, u posljednjoj utakmici protiv njih sam igrao svih 90 minuta, postigao gol. Želim pobjedu našeg tima i u Bijeljini, a ko će dati gol ili golove, to je zaista manje važno", rekao je Nikolić.

Utakmica između Radnika i Željezničara igra se u nedjelju 23. aprila od 17 sati na Gradskom stadionu u Bijeljini. 

Liga za šampiona 5.kolo:

subota:

Sloboda-Zrinjski 17.00

nedjelja

Sarajevo - Krupa 17.00

Radnik - Željezničar 17.00

Liga za opstanak 5.kolo:

subota 17.00

Vitez- Olimpik

Čelik - Široki 

Metalege - Mladost 

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar