Видео: Туга на Острву због смрти Уга Ехиогуа...!

Милошевићев и Ћурчићев саиграч из заједничких дана у Бирмингему преминуо је у петак рано ујутру, након што му је позлило на тренингу младог тима Тотенхема дан раније. Слава му.

Фудбал 21.04.2017 | 22:30
Видео: Туга на Острву због смрти Уга Ехиогуа...!
Бивши репрезентативац Енглеске и фудбалер који је са успехом носио дресове Вест Бромвич Албиона, Астон Виле, Мидлсброа, Лидса, Ренџерса, Шефилд јунајтеда и Вемблија, Угочуку "Уго" Ехиогу, преминуо је данас, прерано, у 45. години живота.

Бившем саиграчу Сава Милошевића и Саше Ћурчића из заједничких дана у Астон Вили, позлило је у четвртак, током тренинга који је водио као тренер младог тима Тотенхема, а дан касније из Енглеске су стигле тужне вести - срце овог некада стаменог и поузданог штопера престало је да куца упркос свим напорима лекара да сачувају један млади живот.

Као узрок смрти наведен је срчани застој, односно нагли престанак нормалне циркулације крви.

Срчани застој дужи од пет минута доводи до отказивања виталних органа услед недостатка кисеоника и уколико се срчани мишић не опорави довољно брзо и не поврати проток крви кроз организам, долази до губитка свести, престанка дисања, повреда можданих ткива...

Ехиогу, који је поред посла у Тотенхему, где је полако напредовао као веома талентован тренер, радио и у омладинској репрезентацији Енглске, за коју је и сам својевремено наступао.

Тотенхему се придружио 2014. године.



Ехиогу је најдубљи траг оставио као фудбалер Астон Виле, данас друголигаша, тада веома озбиљног клуба који се борио за трофеје у Енглеској. Од 1991. до 2000. године забележио је преко 200 наступа за "вилијане", а потом се преселио у Мидлсбро где је провео наредних седам година.

И са Астон Вилом (1996) и са Мидлсброом (2004) освајао је Лига куп.

Повукао се као играч Шефилд јунајтеда 2009. године, а онда наступио за аматерски тим Вемблија 2012. што му је био последњи излазак на терен.

У то време увелико је учио и радио на себи како би остварио успешну тренерску каријеру, али га је прерана смрт у томе спречила.

Слава му.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар