Video: Tuga na Ostrvu zbog smrti Uga Ehiogua...!

Miloševićev i Ćurčićev saigrač iz zajedničkih dana u Birmingemu preminuo je u petak rano ujutru, nakon što mu je pozlilo na treningu mladog tima Totenhema dan ranije. Slava mu.

Fudbal 21.04.2017 | 22:30
Video: Tuga na Ostrvu zbog smrti Uga Ehiogua...!
Bivši reprezentativac Engleske i fudbaler koji je sa uspehom nosio dresove Vest Bromvič Albiona, Aston Vile, Midlsbroa, Lidsa, Rendžersa, Šefild junajteda i Vemblija, Ugočuku "Ugo" Ehiogu, preminuo je danas, prerano, u 45. godini života.

Bivšem saigraču Sava Miloševića i Saše Ćurčića iz zajedničkih dana u Aston Vili, pozlilo je u četvrtak, tokom treninga koji je vodio kao trener mladog tima Totenhema, a dan kasnije iz Engleske su stigle tužne vesti - srce ovog nekada stamenog i pouzdanog štopera prestalo je da kuca uprkos svim naporima lekara da sačuvaju jedan mladi život.

Kao uzrok smrti naveden je srčani zastoj, odnosno nagli prestanak normalne cirkulacije krvi.

Srčani zastoj duži od pet minuta dovodi do otkazivanja vitalnih organa usled nedostatka kiseonika i ukoliko se srčani mišić ne oporavi dovoljno brzo i ne povrati protok krvi kroz organizam, dolazi do gubitka svesti, prestanka disanja, povreda moždanih tkiva...

Ehiogu, koji je pored posla u Totenhemu, gde je polako napredovao kao veoma talentovan trener, radio i u omladinskoj reprezentaciji Englske, za koju je i sam svojevremeno nastupao.

Totenhemu se pridružio 2014. godine.



Ehiogu je najdublji trag ostavio kao fudbaler Aston Vile, danas drugoligaša, tada veoma ozbiljnog kluba koji se borio za trofeje u Engleskoj. Od 1991. do 2000. godine zabeležio je preko 200 nastupa za "vilijane", a potom se preselio u Midlsbro gde je proveo narednih sedam godina.

I sa Aston Vilom (1996) i sa Midlsbroom (2004) osvajao je Liga kup.

Povukao se kao igrač Šefild junajteda 2009. godine, a onda nastupio za amaterski tim Vemblija 2012. što mu je bio poslednji izlazak na teren.

U to vreme uveliko je učio i radio na sebi kako bi ostvario uspešnu trenersku karijeru, ali ga je prerana smrt u tome sprečila.

Slava mu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar