Абаз Арсланагић: Смјене у Савезу под хитно!

Абаз Арсланагић отворено о проблемима у рукомету Босне и Херцеговине.

Остали спортови 23.04.2017 | 14:15
Абаз Арсланагић: Смјене у Савезу под хитно!
Абаз Арсланагић легендарни голман бањалучког Борца, рекао је како га боли због тренутног стања у рукомету Босне и Херцеговине, када се више говори о томе да ли ће репрезентација опутовати на мегдан Финској, него о неким успјесима Бх рукомета.

" Смета ми и боли ме то стање у којем се налази бх. рукомет и то се никако није смјело десити, али неки људи су себи превише узели за право и дословно приватизирали рукомет.Покушао сам се обратити на Изборној скупштини прије двије године, али ми је тадашњи одлазећи предсједник РСБиХ (Мирсад Сирћо, оп. а.) рекао да могу добити минуту. Рекао сам да нећу онда никако да говорим, али су се чланови Скупштине побунили и тражили да се обратим", рекао је Арсланагић заОслобођење.

" Мене је Тузлански кантон тада предложио за предсједника, али ја то нисам желио нити сам отишао на Скупштину да добијем функцију. Да ме предложила Бања Лука, онда бих добро размислио, али овако нисам желио. Смајо Карачић ведри и облачи у бх. рукомету, а желио је након те Скупштине да укаља моје име, које никад нико није успио укаљати. Нисам то дозволио нити сам желио да радим с таквим људима било шта".

Арсланагић сматра да је актуелна власт у бх. рукомету уништила омладинске селекције.

" Без омладинских селекција, нема напретка ни А репрезентације. Погледајте примјере Словеније, која је мања од нас, као и Хрватске, а то су земље које одлично раде с младима. А код нас су главни играчи у лиги ветерани, док Лино Чевар објави списак Хрватске с два млада играча из Љубушког. Најбољи јуниор Борца изабере да игра за Србију и сви су као љути код нас, а ми немамо услова и немамо омладинске селекције, прича Арсланагић.

СМЈЕНЕ ПОД ХИТНО

Популарни Ако не вјерује да је доведен у питање пут репрезентације у Финску.

" Па то је велика срамота. Рећи ћу вам да ја када сам био селектор репрезентације сам нашао 170 хиљада КМ за рекламе. Ови сад у Савезу не могу заједно довести једног спонзора. Морам истаћи и да ми је жао што је Енид Тахировић своју велику играчку каријеру утопио у сивило канцеларије Рукометног савеза", каже Арсланагић.

Бивши селектор зна како изаћи из кризе.

" Видим ја да то све треба смијенити или замијенити, како желите. Ту мора ући полиција, јер знам да се прича о дугу од око три милиона, а то није добро. Но, јако је важно напоменути да комплетно руководство мора отићи, те се канцеларија Савеза мора очистити од неких људи. Не вјерујем да нема људи који имају здраве амбиције да покушају нешто направити. Мора се укључити већи број интелектуално способних људи. То се мора под хитно ријешити, јер овако ако остане не пише нам се добро", истакао је Арсланагић.

Сматра да је његов Борац на правом путу.

" Борац је моја љубав. Ја се могу наљутити на неке људе тамо, али на Борац не могу. Ту сам провео најљепше године. Сада се добро ради и рекао сам директору Владимиру Бранковићу да наставе овако да раде са младим играчима и да их пусте да стасају", завршио је Арсланагић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар