Ако је до слике - Златан је у великом проблему!

Мурињо каже да има лош осећај и да не може да буде оптимиста. Тражи од Џонса и Смолинга да буду храбри и да се врате раније. "Да је до мене, сутра бих заиграо", поручио је менаџер Манчестер јунајтеда.

Фудбал 23.04.2017 | 11:00
Ако је до слике - Златан је у великом проблему!
Колико је озбиљно Златан Ибрахимовић повредио колено у утакмици са Андерлехтом?

Док не стигну извештаји с првих прегледа магнетном резонанцом, тешко је рећи.

Гледајући снимак - делије као да је "Ибра" надрљао и да га чека дуга пауза, можда и пуних шест до осам месеци.

Познавајући њега и знајући колико је спреман чак и у 36. години - није немогуће да се врати релативно брзо и буде спреман за старт наредне сезоне (само у ком клубу?).

Ипак, сви су изгледи да ће Ибрахимовић реванш утакмицу четвртфинала Лиге Европе памтити по лошем, по најтежој повреди коју је доживео у професионалној каријери, иако је у тренутку када је судија требало да означи почетак продужетака на "Олд трафорду" у свом маниру одбио да буде изнет с терена и одшепао у свлачионицу.

Паралела између начина на који је он истегао колено с тешком повредом коју је прошле сезоне доживео штопер Челсија, Курт Зума, може јасно да се повуче, баш као и прве реакције тадашњег менаџера "плаваца", а садашњег "ђавола", Жозеа Муриња.

Говорећи за медије одмах по завршетку меча у којем је морао да направи две принудне измене, јер се прво повредио Маркус Рохо, а онда још озбиљније Ибрахимовић, видно нерасположени Мурињо рекао је…

"Желим да сачекам, али осећај ми говори да није добро у оба случаја. Желим да сачекам и будем оптимиста, али нисам", рекао је Мурињо, чији је тим тек у додатних пола сата сломио отпор одличног белгијског тима, који је у последњем нападу другог продужетка имао велику шансу за 2:2 и сензационални пролаз у полуфинале.

И у Бриселу и у Манчестеру било је 1:1 после 90 минута, али је енглески клуб некако прошао даље фантастичним поготком Маркуса Рашфорда у 107. минуту игре.

Ибрахимовић, стрелац 28 погодака ове сезоне у својој првој години у Енглеској, већ је тада био у свлачионици размишљајући да ли га чека најдужи опоравак у каријери и то сада када троши другу половину четврте деценије живота.

БЕСКРУПУЛОЗНИ МУРИЊО: СМОЛИНГ И ЏОНС ДА БУДУ ХРАБРИ

Без обзира на то што је "Ибра" већа звезда од Роха и што има већи утицај на игру и резутлате екипе од аргентинског бека који све чешће игра штопера, могуће да би управо губитак Роха могао да буде већи ударац за Муриња у финишу сезоне, јер су од раније повређени Крис Смолинг и Фил Џонс.

Када је Рохо изнет на носилима, место у центру одбране поред Ерика Баија, који је и сам два пута дуго одсуствовао због повреда ове сезоне, заузео је леви бек Дали Блинд, играч који је од доласка у Јунајтед морао да се прилагођава на наступе на различитим позицијама.

Мурињо је Смолинга и Џонса изгубио у марту, током припрема репрезентације Енглеске - прво је Смолинг на тренингу пред пријатељску утакмицу са Немачком нехотице повредио клупског и репрезентативног колегу, Џонса (!?), а онда је и сам задобио повреду колена пре него што се вратио у камп Јунајтеда у Карингтону.

"Они сада морају да буду храбри. Да је до мене, заиграо бих сутра", поручио је јасно и гласно Мурињо да од двојице играча очекује да играју иако нису довољно спремни и опорављени.

"Време је да буду храбри, да ризикују, јер сви морамо да урадимо све што можемо за тим. То је начин на који размишљамо", додао је.

"Не очекујем чуда. Чуда се не очекују. Али, морате да урадите све да убрзате процес. Они не могу да направе чуда. Повређени су и неће бити спремни за недељу. Очекујем да покажу дух, уместо да се врате средином маја, очекујем да почну с тренинзима почетком маја. Могу да убрзају процес", рекао је Мурињо.

Јунајтед игра са Барнлијем у недељу, а онда наредног четвртка надокнађује померени "Дерби Манчестера" са Ситијем.

Играо се са кармом?

Ибрахимовићева повреда догодила се у периоду сезоне у ком је требало да буде договорен његов останак у Јунајтеду, односно активирана друга сезона из уговора потписаног прошлог лета. Али, у тренутку када су Мурињо и његови шефови позитивно говорили о могућности да "Ибра" остане и за сезону 2017/18, уследило је неколико лоших резултата, "ђаволи" су се удаљили од позиција које воде у Лигу шампиона, Ибрахимовић није крио да размишља и о другим опцијама, а у два наврата показао је и надменост дижући себе изнад клуба - прво је рекао да "није дошао у Манчестер да губи време", а онда, након што је одрадио три меча суспензије за ударање ривала лактом (то је итекако коштало екипу), поручио да се "осећа као Бенџамин Батон, да је рођен стар и да ће умрети млад". На следећој утакмици се тешко повредио...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар