Ako je do slike - Zlatan je u velikom problemu!

Murinjo kaže da ima loš osećaj i da ne može da bude optimista. Traži od Džonsa i Smolinga da budu hrabri i da se vrate ranije. "Da je do mene, sutra bih zaigrao", poručio je menadžer Mančester junajteda.

Fudbal 23.04.2017 | 11:00
Ako je do slike - Zlatan je u velikom problemu!
Koliko je ozbiljno Zlatan Ibrahimović povredio koleno u utakmici sa Anderlehtom?

Dok ne stignu izveštaji s prvih pregleda magnetnom rezonancom, teško je reći.

Gledajući snimak - delije kao da je "Ibra" nadrljao i da ga čeka duga pauza, možda i punih šest do osam meseci.

Poznavajući njega i znajući koliko je spreman čak i u 36. godini - nije nemoguće da se vrati relativno brzo i bude spreman za start naredne sezone (samo u kom klubu?).

Ipak, svi su izgledi da će Ibrahimović revanš utakmicu četvrtfinala Lige Evrope pamtiti po lošem, po najtežoj povredi koju je doživeo u profesionalnoj karijeri, iako je u trenutku kada je sudija trebalo da označi početak produžetaka na "Old trafordu" u svom maniru odbio da bude iznet s terena i odšepao u svlačionicu.

Paralela između načina na koji je on istegao koleno s teškom povredom koju je prošle sezone doživeo štoper Čelsija, Kurt Zuma, može jasno da se povuče, baš kao i prve reakcije tadašnjeg menadžera "plavaca", a sadašnjeg "đavola", Žozea Murinja.

Govoreći za medije odmah po završetku meča u kojem je morao da napravi dve prinudne izmene, jer se prvo povredio Markus Roho, a onda još ozbiljnije Ibrahimović, vidno neraspoloženi Murinjo rekao je…

"Želim da sačekam, ali osećaj mi govori da nije dobro u oba slučaja. Želim da sačekam i budem optimista, ali nisam", rekao je Murinjo, čiji je tim tek u dodatnih pola sata slomio otpor odličnog belgijskog tima, koji je u poslednjem napadu drugog produžetka imao veliku šansu za 2:2 i senzacionalni prolaz u polufinale.

I u Briselu i u Mančesteru bilo je 1:1 posle 90 minuta, ali je engleski klub nekako prošao dalje fantastičnim pogotkom Markusa Rašforda u 107. minutu igre.

Ibrahimović, strelac 28 pogodaka ove sezone u svojoj prvoj godini u Engleskoj, već je tada bio u svlačionici razmišljajući da li ga čeka najduži oporavak u karijeri i to sada kada troši drugu polovinu četvrte decenije života.

BESKRUPULOZNI MURINJO: SMOLING I DŽONS DA BUDU HRABRI

Bez obzira na to što je "Ibra" veća zvezda od Roha i što ima veći uticaj na igru i rezutlate ekipe od argentinskog beka koji sve češće igra štopera, moguće da bi upravo gubitak Roha mogao da bude veći udarac za Murinja u finišu sezone, jer su od ranije povređeni Kris Smoling i Fil Džons.

Kada je Roho iznet na nosilima, mesto u centru odbrane pored Erika Baija, koji je i sam dva puta dugo odsustvovao zbog povreda ove sezone, zauzeo je levi bek Dali Blind, igrač koji je od dolaska u Junajted morao da se prilagođava na nastupe na različitim pozicijama.

Murinjo je Smolinga i Džonsa izgubio u martu, tokom priprema reprezentacije Engleske - prvo je Smoling na treningu pred prijateljsku utakmicu sa Nemačkom nehotice povredio klupskog i reprezentativnog kolegu, Džonsa (!?), a onda je i sam zadobio povredu kolena pre nego što se vratio u kamp Junajteda u Karingtonu.

"Oni sada moraju da budu hrabri. Da je do mene, zaigrao bih sutra", poručio je jasno i glasno Murinjo da od dvojice igrača očekuje da igraju iako nisu dovoljno spremni i oporavljeni.

"Vreme je da budu hrabri, da rizikuju, jer svi moramo da uradimo sve što možemo za tim. To je način na koji razmišljamo", dodao je.

"Ne očekujem čuda. Čuda se ne očekuju. Ali, morate da uradite sve da ubrzate proces. Oni ne mogu da naprave čuda. Povređeni su i neće biti spremni za nedelju. Očekujem da pokažu duh, umesto da se vrate sredinom maja, očekujem da počnu s treninzima početkom maja. Mogu da ubrzaju proces", rekao je Murinjo.

Junajted igra sa Barnlijem u nedelju, a onda narednog četvrtka nadoknađuje pomereni "Derbi Mančestera" sa Sitijem.

Igrao se sa karmom?

Ibrahimovićeva povreda dogodila se u periodu sezone u kom je trebalo da bude dogovoren njegov ostanak u Junajtedu, odnosno aktivirana druga sezona iz ugovora potpisanog prošlog leta. Ali, u trenutku kada su Murinjo i njegovi šefovi pozitivno govorili o mogućnosti da "Ibra" ostane i za sezonu 2017/18, usledilo je nekoliko loših rezultata, "đavoli" su se udaljili od pozicija koje vode u Ligu šampiona, Ibrahimović nije krio da razmišlja i o drugim opcijama, a u dva navrata pokazao je i nadmenost dižući sebe iznad kluba - prvo je rekao da "nije došao u Mančester da gubi vreme", a onda, nakon što je odradio tri meča suspenzije za udaranje rivala laktom (to je itekako koštalo ekipu), poručio da se "oseća kao Bendžamin Baton, da je rođen star i da će umreti mlad". Na sledećoj utakmici se teško povredio...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar