Париз: Предао се нападач

Мушкарац који је осумњичен да је умијешан у синоћни оружани напад у Паризу предао се полицији у белгијском граду Антверпену, јавила је данас агенција Белга.

Свијет 21.04.2017 | 10:57
Париз: Предао се нападач
Портпарол француског Министарства унутрашњих послова Пјер-Анри Бранд рекао је раније да су другу осумњичену особу идентификовале белгијске власти и да су о томе обавијестиле француске колеге.

Мушкарац који је у авенији Шанзелизе пуцао на полицајце и убио једног припадника снага реда и сам је убијен током обрачуна. Негов идентитет још није објављен.

Извор из француског правосуђа рекао је да је полиција привела три члана породице нападача.

Нападач био француски држављанин

Мушкарац одговоран за оружани напад на полицајце у центру Париза био је држављанин Француске, рекао је данас белгијски министар унутрашњих послова Жан Жамбон.

"Исламска држава" је у саопштењу преузела одговорност за напад и објавила да га је извршио Абу Јусиф ал Белгики. Посљедња ријеч на арапском значи "Белгијанац".

"Истрага се наставља. Оно што можемо да потврдимо јесте да је починилац француски држављанин", рекао је Жамбон станици ВРТ.

Агенција Белга јавила је раније да се други осумњичени мушкарац предао полицији у белгијском граду Антверпену.

Извор из француског правосуђа рекао је да је полиција привела три члана породице нападача, чији идентитет није објављен. 

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар