Pariz: Predao se napadač

Muškarac koji je osumnjičen da je umiješan u sinoćni oružani napad u Parizu predao se policiji u belgijskom gradu Antverpenu, javila je danas agencija Belga.

Svijet 21.04.2017 | 10:57
Pariz: Predao se napadač
Portparol francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova Pjer-Anri Brand rekao je ranije da su drugu osumnjičenu osobu identifikovale belgijske vlasti i da su o tome obavijestile francuske kolege.

Muškarac koji je u aveniji Šanzelize pucao na policajce i ubio jednog pripadnika snaga reda i sam je ubijen tokom obračuna. Negov identitet još nije objavljen.

Izvor iz francuskog pravosuđa rekao je da je policija privela tri člana porodice napadača.

Napadač bio francuski državljanin

Muškarac odgovoran za oružani napad na policajce u centru Pariza bio je državljanin Francuske, rekao je danas belgijski ministar unutrašnjih poslova Žan Žambon.

"Islamska država" je u saopštenju preuzela odgovornost za napad i objavila da ga je izvršio Abu Jusif al Belgiki. Posljednja riječ na arapskom znači "Belgijanac".

"Istraga se nastavlja. Ono što možemo da potvrdimo jeste da je počinilac francuski državljanin", rekao je Žambon stanici VRT.

Agencija Belga javila je ranije da se drugi osumnjičeni muškarac predao policiji u belgijskom gradu Antverpenu.

Izvor iz francuskog pravosuđa rekao je da je policija privela tri člana porodice napadača, čiji identitet nije objavljen. 

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar