Ухапшен нападач из Дортмунда

Њемачко тужилаштво саопштило је да је данас ухапшен осумњичени за недавни бомбашки напад на аутобус, који је превозио играче фудбалског клуба Борусија Дортмунд, наводећи да је у питању Рус с њемачким држављанством.

Свијет 21.04.2017 | 07:55
Ухапшен нападач из Дортмунда
Тужилаштво је у саопштењу навело да је ухапшен 28-годишњи Сергеј W. Сумња се да је он то учинио из финансијских разлога, пренио је АП.

Истражитељи су на мјесту напада пронашли поруку у којој одговорност за напад преузима Исламска држава, али су убрзо потом довели у питање аутентичност писма.

Њемачки медији наводе да је осумњичени на дан напада наводно био у истом хотелу у ком су одсјели и фудбалери и да је његова соба гледала на улицу у којој су одјекнуле експлозије.

У нападу 11. априла повријеђени су један играч и један полицајац.

Он је ухапшен у близини Тибингена, града на југозападу Њемачке, а крајем прошле недјеље је против њега покренута истрага због покушаја убиства.

Медији пишу и да је напад извео из похлепе. "Билд" наводи да је желио да обори цијену акција Дортмунда како би профитирао, преноси Дојче веле.

(Агенције)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Дон

21.04.2017 06:07

Значи није био тероризам у питање, пошто Сергеј вјероватно није муслиман. Или да овај напад окарактеришемо као православни тероризам или као неважни инцидент. Питам се како је уопште могуће да иза напада не стоје исламисти, када су они у писму преузели одговорност, писмо је ту, чак и на арапском, а ми оптужујемо неког Сергеја, невјероватно :-).

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

21.04.2017 07:04

Сергеј па муслиман сто посто.Али посто је остављено писмо на арапском а цак ТОБОЗЕ имамо преузимање одговорности од исила.Све говори да је терориста једино проблем постоји сто цовјек није муслиман И немојмо да га називамо териристом он је један од насих Овај пут смо откривени нисмо могли протурити прицу као увјек исламски фундаменталиста

Name

Дон

21.04.2017 09:12

Баш чудно. Људи се потрудили и написали писмо, на АРАПСКОМ, преузели одговорност, што су сви медији и пренијели и сад одједном тамо неки православац Сергеј терориста. Ја бих да ми овај сценарио ставимо на почетак. Морали бисмо ми то поновити.

Name

ја

21.04.2017 07:06

Да је муслиман то урадио онда се квалификује као терор.А ако није онда је то дјело неког полудјелог и неурацунљивог.

ОДГОВОРИТЕ
Name

егал

21.04.2017 08:09

Наравно,нису сви муслимани терористи ал су сви терористи муслимани

Name

Карадоз

21.04.2017 12:00

Е каква фула ИСИС-а они вет то уписали на свој рацун

ОДГОВОРИТЕ
Name

Купус

21.04.2017 12:04

Погледајте око себе.Ста унистава људе ,фамилије.Прави тероризам је кад Банка направи роба од тебе.Дјете ти иде редовно у кладионицу и Алкохол ти узме памет па ти свако крив.Ислам ово забрањује а Гузоње се Богате.Зато је сваки терориста муслиман.

ОДГОВОРИТЕ