Uhapšen napadač iz Dortmunda

Njemačko tužilaštvo saopštilo je da je danas uhapšen osumnjičeni za nedavni bombaški napad na autobus, koji je prevozio igrače fudbalskog kluba Borusija Dortmund, navodeći da je u pitanju Rus s njemačkim državljanstvom.

Svijet 21.04.2017 | 07:55
Uhapšen napadač iz Dortmunda
Tužilaštvo je u saopštenju navelo da je uhapšen 28-godišnji Sergej W. Sumnja se da je on to učinio iz finansijskih razloga, prenio je AP.

Istražitelji su na mjestu napada pronašli poruku u kojoj odgovornost za napad preuzima Islamska država, ali su ubrzo potom doveli u pitanje autentičnost pisma.

Njemački mediji navode da je osumnjičeni na dan napada navodno bio u istom hotelu u kom su odsjeli i fudbaleri i da je njegova soba gledala na ulicu u kojoj su odjeknule eksplozije.

U napadu 11. aprila povrijeđeni su jedan igrač i jedan policajac.

On je uhapšen u blizini Tibingena, grada na jugozapadu Njemačke, a krajem prošle nedjelje je protiv njega pokrenuta istraga zbog pokušaja ubistva.

Mediji pišu i da je napad izveo iz pohlepe. "Bild" navodi da je želio da obori cijenu akcija Dortmunda kako bi profitirao, prenosi Dojče vele.

(Agencije)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Don

21.04.2017 06:07

Znači nije bio terorizam u pitanje, pošto Sergej vjerovatno nije musliman. Ili da ovaj napad okarakterišemo kao pravoslavni terorizam ili kao nevažni incident. Pitam se kako je uopšte moguće da iza napada ne stoje islamisti, kada su oni u pismu preuzeli odgovornost, pismo je tu, čak i na arapskom, a mi optužujemo nekog Sergeja, nevjerovatno :-).

ODGOVORITE
Name

AR

21.04.2017 07:04

Sergej pa musliman sto posto.Ali posto je ostavljeno pismo na arapskom a cak TOBOZE imamo preuzimanje odgovornosti od isila.Sve govori da je terorista jedino problem postoji sto covjek nije musliman I nemojmo da ga nazivamo teriristom on je jedan od nasih Ovaj put smo otkriveni nismo mogli proturiti pricu kao uvjek islamski fundamentalista

Name

Don

21.04.2017 09:12

Baš čudno. Ljudi se potrudili i napisali pismo, na ARAPSKOM, preuzeli odgovornost, što su svi mediji i prenijeli i sad odjednom tamo neki pravoslavac Sergej terorista. Ja bih da mi ovaj scenario stavimo na početak. Morali bismo mi to ponoviti.

Name

ja

21.04.2017 07:06

Da je musliman to uradio onda se kvalifikuje kao teror.A ako nije onda je to djelo nekog poludjelog i neuracunljivog.

ODGOVORITE
Name

egal

21.04.2017 08:09

Naravno,nisu svi muslimani teroristi al su svi teroristi muslimani

Name

Karadoz

21.04.2017 12:00

E kakva fula ISIS-a oni vet to upisali na svoj racun

ODGOVORITE
Name

Kupus

21.04.2017 12:04

Pogledajte oko sebe.Sta unistava ljude ,familije.Pravi terorizam je kad Banka napravi roba od tebe.Djete ti ide redovno u kladionicu i Alkohol ti uzme pamet pa ti svako kriv.Islam ovo zabranjuje a Guzonje se Bogate.Zato je svaki terorista musliman.

ODGOVORITE