Колико полуфиналисти Лиге шампиона годишње троше по играчу...?!

Да је фактор "новац" увек одлучујући, првака Европе већ бисмо могли да прогласимо, али пошто "шушке" каткад умеју да затаје, ове бројке могле би да остану мртво слово на папиру. Пардон, на њиховим банковним рачунима. . .

Фудбал 22.04.2017 | 23:20
Колико полуфиналисти Лиге шампиона годишње троше по играчу...?!
Реал, Атлетико Мадрид, Јувентус и Монако пласирали су се међу четири најбоље екипе Старог континента, а велико истраживање портала Глобал спортс салариес открило је колико четири преостала клуба у Лиги шампиона годишње у просеку троше на плате по играчу.

Први поглед на бројке открива огромну несразмеру међу клубовима, примера ради, најскупљу свлачионицу међу полуфиналистима има Реал Мадрид, који годишње на личне дохотке скрца двоструко више новца од градског ривала и готово три и по пута више од Монака, клуба с најскромнијим годишњим буџетом за плате у овом друштву.

Почнимо од богаташа. Реал Мадрид увек је имао најбоље светске фудбалере, а квалитет се скупо плаћа, па тако Краљевски клуб годишње уплати просечну плату од 5,051.875 фунти по играчу. Највећи део тог износа отпада на најскупљег играча данашњице, Кристијана Роналда, који недељно узме 365.000 фунти, те Герета Бејла, коме на рачун сваких седам дана легне 350.000. 

Другу најскупљу свлачионицу од полуфиналиста има Јувентус. Италијани годишње по фудбалеру издвајају 3,977.596 фунти годишње. Логично, најбоље плаћен је онај за чије је довођење највише потрошено, а то је Гонзало Игуаин с примањима од 7.500.000 евра. Прерачунато на недељни ниво, Аргентинац сваких седам дана у џеп спакује 125.000 фунти.

Иако Зиданове и Симеонеове момке раздваја само једно место на овој лествици, разлика у платама је огромна. Атлетико, наиме, годишње потроши по играчу двоструко мање него Реал, око 2,583.391 фунти. Најбоље плаћени играч је капитен Коке са 195.000 недељно, што је много више чак и од Антоана Гризмана.

На дну листе платиша међу полуфиналистима Лиге шампиона су Кнежеви из Монте Карла. У Монаку годишње издвајају 1,510.215 фунти по играчу у просеку. Радамел Фалкао, некада један од најплаћенијих играча света сада зарађује 165.000 фунти недељно и без конкуренције је најбогатији у свлачионици Кнежева.

Да је фактор "новац" увек одлучујући, првака Европе већ бисмо могли да прогласимо, али пошто "шушке" каткад умеју да затаје, ове бројке могле би да остану мртво слово на папиру. Пардон, на њиховим банковним рачунима...  

Издаци по играчу на годину:

Реал Мадрид: 5,051,875 фунти по играчу на годину.
Јувентус: 3,977,569 фунти на по играчу годину.
Атлетико Мадрид: 2,583,391 фунти по играчу на годину.
Монако: 1,510.215 фунти по играчу на годину

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар