Koliko polufinalisti Lige šampiona godišnje troše po igraču...?!

Da je faktor "novac" uvek odlučujući, prvaka Evrope već bismo mogli da proglasimo, ali pošto "šuške" katkad umeju da zataje, ove brojke mogle bi da ostanu mrtvo slovo na papiru. Pardon, na njihovim bankovnim računima. . .

Fudbal 22.04.2017 | 23:20
Koliko polufinalisti Lige šampiona godišnje troše po igraču...?!
Real, Atletiko Madrid, Juventus i Monako plasirali su se među četiri najbolje ekipe Starog kontinenta, a veliko istraživanje portala Global sports salaries otkrilo je koliko četiri preostala kluba u Ligi šampiona godišnje u proseku troše na plate po igraču.

Prvi pogled na brojke otkriva ogromnu nesrazmeru među klubovima, primera radi, najskuplju svlačionicu među polufinalistima ima Real Madrid, koji godišnje na lične dohotke skrca dvostruko više novca od gradskog rivala i gotovo tri i po puta više od Monaka, kluba s najskromnijim godišnjim budžetom za plate u ovom društvu.

Počnimo od bogataša. Real Madrid uvek je imao najbolje svetske fudbalere, a kvalitet se skupo plaća, pa tako Kraljevski klub godišnje uplati prosečnu platu od 5,051.875 funti po igraču. Najveći deo tog iznosa otpada na najskupljeg igrača današnjice, Kristijana Ronalda, koji nedeljno uzme 365.000 funti, te Gereta Bejla, kome na račun svakih sedam dana legne 350.000. 

Drugu najskuplju svlačionicu od polufinalista ima Juventus. Italijani godišnje po fudbaleru izdvajaju 3,977.596 funti godišnje. Logično, najbolje plaćen je onaj za čije je dovođenje najviše potrošeno, a to je Gonzalo Iguain s primanjima od 7.500.000 evra. Preračunato na nedeljni nivo, Argentinac svakih sedam dana u džep spakuje 125.000 funti.

Iako Zidanove i Simeoneove momke razdvaja samo jedno mesto na ovoj lestvici, razlika u platama je ogromna. Atletiko, naime, godišnje potroši po igraču dvostruko manje nego Real, oko 2,583.391 funti. Najbolje plaćeni igrač je kapiten Koke sa 195.000 nedeljno, što je mnogo više čak i od Antoana Grizmana.

Na dnu liste platiša među polufinalistima Lige šampiona su Kneževi iz Monte Karla. U Monaku godišnje izdvajaju 1,510.215 funti po igraču u proseku. Radamel Falkao, nekada jedan od najplaćenijih igrača sveta sada zarađuje 165.000 funti nedeljno i bez konkurencije je najbogatiji u svlačionici Kneževa.

Da je faktor "novac" uvek odlučujući, prvaka Evrope već bismo mogli da proglasimo, ali pošto "šuške" katkad umeju da zataje, ove brojke mogle bi da ostanu mrtvo slovo na papiru. Pardon, na njihovim bankovnim računima...  

Izdaci po igraču na godinu:

Real Madrid: 5,051,875 funti po igraču na godinu.
Juventus: 3,977,569 funti na po igraču godinu.
Atletiko Madrid: 2,583,391 funti po igraču na godinu.
Monako: 1,510.215 funti po igraču na godinu

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar