ЛЕ: Селта избацила Генк за полуфинале! У преостала три меча продужеци!

Какво би то полуфинале било без шпанског представника - Селта преживела! Екипа из Вига одолела против Генка - 1:1!

Фудбал 20.04.2017 | 23:10
ЛЕ: Селта избацила Генк за полуфинале! У преостала три меча продужеци!
Селта ће бранити част Шпаније у полуфиналу Лига Европе. После солидног посла код куће екипа из Вига је дрхтала у Генку. Међутим, успела је некако да се провуче до пласмана у наредну рунду. Играо се 62.минут меча када је катастрофално погрешио везни ред домаћина. Погрешним додавањем оставили су простор Систу. Он је носио лопту десетак метара и затим одапео шут који је завршио  у горњем левом углу - 0:1.

Чинило се тада је посао завшрен. Домаћи су убразо узвратили ударац. Спретан и срећан је био одлични Тросан. Подигли су се домаћи навијачи. Само један гол је недостајао белгијском представнику да дође до проласка. Није вредело.

Селта је ремизирала 1:1 у Генку, а даље је прошла победом од 4:2 у првом мечу на свом терену у Вигу.

С друге стране, Јунајтед је опет ремизирао 1:1 са Андерлехтом, док је Шалке савладао Ајакс 2:0, а Бешикташ тим Лиона са 2:1, за продужетке на ова три сусрета.

Селта је максимално користила офанзивну игру на коју је Генк био приморан па је претила Белгијанцима од самог старта меча на Кристал Арени.

Сјане шансе у првом полувремену пропуштају Пионе Систо и Клаудио Буве, први промашује цео гол са ибице казеног, док другом шут сјајно брани Метју Рајан.

На старту другог полувремена опет су у главним угловама били Буве и Рајан, а опет победу односи голман Генка, још лепшом интервенцијом.

Међутим, пола сата пре краја Шпанци "оверавају" пласман. Систо краде лопту Кастању на средини терена, креће ка казненом између четворице играча Генка, али док су они пратили да ли ће лопта на леву или десну страну до Аспаса или Гвидетија, Систо "затегао" и постигао сјајан гол са 20-ак метара.

Четири минута касније Генк поравнава, Тросар краде лопту дефанзивцима Селте, улази у казнени простор, а онда сјајном дијагоналом тресе мрежу шпанског тима, али овај гол само ублажава елиминацију Белгијанаца.

ЧЕТВРТФИНАЛЕ ЛИГЕ ЕВРОПЕ - Реванш сусрети

Бешикташ - Лион 2:1 (1:1) - први меч 1:2 - продужеци
/Талиска 27 и 58 - Лаказет 34/

Генк - Селта 1:1 - први меч 2:3
/Тросан 68 - Систо 62/

Манчестер Јунајтед - Андерлехт 1:1 (1:1) - први меч 1:1 - продужеци
/Михтаријан 10 - Хани 31/

Шалке - Ајакс 2:0 (0:0) - први меч 0:2 - продужеци
/Горецка 53, Бургшталер 56/

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар