Милан жели Обамејанга, план Б је Џеко!

Тренер Милана Виченцо Монтела одржао је састанак са новим руководством клуба на којем се разговарало о појачањима.  Милан: Ако не може Спајдермен, може Џеко! Након што је Милан добио нове власнике челници италијанског клуба одредили своје главне мете за сљедећи прелазни рок.

Фудбал 22.04.2017 | 13:00
Милан жели Обамејанга, план Б је Џеко!
Први посао који треба завршити је нови нападач који ће заменити Карлоса Баку, који ће се вероватно преселити у Кину.

Приоритет Милана је голгетер Борусије Пјер-Емерик Обамејанг, који је прошао омладинску школу италијанског клуба.

Ако не успеју да ангажују Обамејанга, нови власници Милана имају и план Б – ангажовање Џека.

Џеко је тренутно најбољи стрелац Серије А са 25 голова, а уз то је уписао и седам асистенција.

Кинески конзорцијум  Спорт Инвестмент Луx са бизнисменом Јонгхонг Лијем на челу преузео је Милан, а између осталог у договору о продаји акција стоји и обавеза улагања у играчки кадар па ће “росонери” сигурно бити један од активнијих клубова у наредном прелазном року.

Жеља власника је да до почетка јула већ имају 60-70 одсто тима за наредну сезону па су у Милану већ кренули у прављењу планова за наредни прелазни рок.

Управо због тога тренер Вићенцо Монтела у сриједу је имао тросатни састанак са новим директорима, Масимилијаном Мирабелијем и Марком Фасонеом.

Први циљ “росонера” у љетном прелазном року биће довођење новог нападача који ће замијенити Карлоса Баку.

Прва жеља Милана је нападач Борусије Пјер-Емерик Обамејанг који је каријеру почео у омладинском погону “росонера”, али није добио праву прилику.

Уколико не успију да доведу једног од најтраженијих фудбалера у свијету у овом тренутку њихова друга опција требао би да буде Един Џеко., наводи италијански “Медиасет”.

Репрезентативац БиХ водећи је на листи стријелаца Серије А са 25 постигнутих голова, а постигао је још десет за Рому у осталим такмичењима.

Иако је Џеко најбољи стријелац “вучице” велике су шансе да напусти Рим сљедећег љета, јер Рома намјерава да његовом продајом поправи стање у клупској каси, а надају се да би могли добити 18 милиона евра за “Дијаманта”.

Извор: Б92/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар