Milan želi Obamejanga, plan B je Džeko!

Trener Milana Vičenco Montela održao je sastanak sa novim rukovodstvom kluba na kojem se razgovaralo o pojačanjima.  Milan: Ako ne može Spajdermen, može Džeko! Nakon što je Milan dobio nove vlasnike čelnici italijanskog kluba odredili svoje glavne mete za sljedeći prelazni rok.

Fudbal 22.04.2017 | 13:00
Milan želi Obamejanga, plan B je Džeko!
Prvi posao koji treba završiti je novi napadač koji će zameniti Karlosa Baku, koji će se verovatno preseliti u Kinu.

Prioritet Milana je golgeter Borusije Pjer-Emerik Obamejang, koji je prošao omladinsku školu italijanskog kluba.

Ako ne uspeju da angažuju Obamejanga, novi vlasnici Milana imaju i plan B – angažovanje Džeka.

Džeko je trenutno najbolji strelac Serije A sa 25 golova, a uz to je upisao i sedam asistencija.

Kineski konzorcijum  Sport Investment Lux sa biznismenom Jonghong Lijem na čelu preuzeo je Milan, a između ostalog u dogovoru o prodaji akcija stoji i obaveza ulaganja u igrački kadar pa će “rosoneri” sigurno biti jedan od aktivnijih klubova u narednom prelaznom roku.

Želja vlasnika je da do početka jula već imaju 60-70 odsto tima za narednu sezonu pa su u Milanu već krenuli u pravljenju planova za naredni prelazni rok.

Upravo zbog toga trener Vićenco Montela u srijedu je imao trosatni sastanak sa novim direktorima, Masimilijanom Mirabelijem i Markom Fasoneom.

Prvi cilj “rosonera” u ljetnom prelaznom roku biće dovođenje novog napadača koji će zamijeniti Karlosa Baku.

Prva želja Milana je napadač Borusije Pjer-Emerik Obamejang koji je karijeru počeo u omladinskom pogonu “rosonera”, ali nije dobio pravu priliku.

Ukoliko ne uspiju da dovedu jednog od najtraženijih fudbalera u svijetu u ovom trenutku njihova druga opcija trebao bi da bude Edin Džeko., navodi italijanski “Mediaset”.

Reprezentativac BiH vodeći je na listi strijelaca Serije A sa 25 postignutih golova, a postigao je još deset za Romu u ostalim takmičenjima.

Iako je Džeko najbolji strijelac “vučice” velike su šanse da napusti Rim sljedećeg ljeta, jer Roma namjerava da njegovom prodajom popravi stanje u klupskoj kasi, a nadaju se da bi mogli dobiti 18 miliona evra za “Dijamanta”.

Izvor: B92/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar