Радници "Љубије" пријете улицом

Конференција за новинаре синдикалаца Рудника жељезне руде “Љубија” и "Жељезаре Зеница", на којој су јасно устали против продаје рудника компанији „Исраели инвестмент гроуп“, попримила је сасвим неуобичајен ток, када је из публике, ненајављен и јавности готово непознат, устао Евгеније Зотов, директор „Исраели инвестмент гроуп Балкан“. Зотов је синдикалце покушао да убиједи у то да не треба да страхују за егзистенцију и да је његова понуда боља од „Миталове“, у чему није успио.

Босна и Херцеговина 20.04.2017 | 16:49
Радници "Љубије" пријете улицом
Конференција за новинаре синдикалних представника Рудника „Љубија", "Жељезаре Зеница" и "Жељезница Републике Српске" , која је одржана у Бања Луци, протицала је уобичајено. Синдикалци су се изјаснили против продаје рудника "Љубија" компанији „Исраели инвестмент гроуп Балкан", истичући да у њој не виде озбиљног понуђача са референцама.

Упутили су апел посланицима Народне скупштине Републике Српске да, када на дневни ред дође продаја, гласају по савјести.

"Код нас раде млади људи, сви су у кредитима, ови други су им жиранти, почеће се људи убијати, шта ће ако остану без посла", пита се предсједник синдиката "Арцелор митала", Миланко Стојнић.

А онда је, потпуно ненајављен, а јавности готово непознат, из трећег реда устао директор „Исраели инвестмент гроуп" Евгениј Зотов и затражио ријеч. Иако га синдикалци нису позвали, сјео је с њима и на течном српском језику покушао да их убједи колико је за Републику Српску и раднике добро да баш његова компанија купи рудник.

Убјеђивање се претворило у дебату, а дебата у свађу...

На крају су сви остали при својим ставовима. Зотов је отишао како је и дошао – осмијехујући се, а синдикалци упозоравајући власт да уколико продаја прође, на улици може очекивати 5.000 радника рудника, жељезаре и жељезница. 

(БН телевизија)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

А

20.04.2017 14:57

А какве везе имају радници Миттала са РЖР Љубија, какве опет неки синдикат из Зенице или Марин машоновођа? Фалио још онај дебели Његош.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуле

20.04.2017 15:39

РЗР љубија је власник 49 % миттала у Приједору. ако зотов купи рзр они њих 800 остаје без посла а уз њих јос 3000 минимално. миттал оде али има експлоатациона права па ето тзбе арбитразе и сл. Нимало добро. Инаце Миттал има 165 000 радника.

Name

ре.Дуле

20.04.2017 17:53

О чему ти причаш: Миттал је власник рудника Омарска и нема никакве везе са рудником Љубија (који не ради од рата наовамо). То колико Миттал има радника у свијету је ирелевантно, он је овде понудио 30 милиона мање. Може ли неко да ми објасни шта би било да је влада прихватила понуду која је 30 милиона јефтинија, какав би то тек био криминал!?

Name

рудар

20.04.2017 15:08

Све је то Додик организовао- Зотова преко Левија-савјетника

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обрачун

20.04.2017 15:12

Остало још мало ресурса...битка ко ће их клепити!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ливне..

20.04.2017 15:14

Додик је све уговорио и проценат, а можда и сувласник рудника, а тај Зотов је само курир кога је додик послао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цика Ари

20.04.2017 15:17

Покусај страјка би био класицни антисемитизам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједор

20.04.2017 15:17

Пензионер Марко Павиц куха и ову папицу у Приједору а Приједор са њим на целу и са ДНС тоне у пропаст тоталну.Павицу да ли си свјестан ста радис станивницима Приједора

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боби

20.04.2017 19:46

А за кога си ти молим те.За овог сто му данас не смета Ђжеферовић и Изетбеговић већ са њима прави коалицију а прије мјесец дана довео је скупа са њима скоро до рата.Биједни су они и ти са њима.

Name

Ре Приједор

21.04.2017 06:20

Како реагују Чорокало и Мућак? Они су највише угрожени ако Марко ослаби...додуше Чоки је добар са Иванићем, плус што "ради" са Интегралом.

Name

ПД МИЛАН

20.04.2017 15:20

Павићу се црно пише и ако израелци купе и ако не купе ЉУБИЈА РУДНИК Ако купе онда ће да чешљају Павићев КРИМИНАЛ СА УПРАВОМ РУДНИКА А АКО НЕ КУПЕ ОНДА ЋЕ ПОДНИЈЕТИ КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ ПРОТИВ ПАВИЋА И ЈЕЛАЧЕ КОЈЕ СУ НАВОДНО СПРЕМНЕ У СВАКОМ СЛУЧАЈУ ПАВИЋУ ЈЕ ОДЗВОНИЛО А ТАКО ГА ЈЕ БИЛО ФИНО КРЕНУЛО ПИНКА ОД ПРЕВОЗА,ПИНКА ОД ТОНЕ, ПИНКА ПИНКА ОД ЦИЈЕНЕ, ПИНКА ,ПИНКА , ПАВИЋ СЕ У СВЕ УГРАЂУЈЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

1 МАЈ

20.04.2017 15:31

Ево 1.МАЈА на прагу, буди се природа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цика Куре

20.04.2017 16:32

Само гајба топлог пива Србина спасава.На здравље.(Зивјети се мозе и у инвалидским колицима).

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

20.04.2017 18:53

Не подржавам продају природних богастава, ал овдје се брани приватна фирма која краде РС 14 год. И сада она губи монопол, нормално да це сада покушати дизати буну. Наравно да не подржавам и ову супротну страну!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дејанпд

21.04.2017 06:58

Гледам како сви коментари, тотално сирово, политицки звуче, нико не размишља главом, једни су, као владини, дај сто прије паре и сто висе да закрпимо буџет, а нека Марко пукне од муке, док су други антирадницки, вјероватно од пијавица на будзету или оних љубоморних који би зељели у Митал, као сто бих и ја, али тамо ДНС одлуцује, па ако не могу ја, онда нека пропадне и рудник!?! Овде је све јасно и питање је само да ли зелите Митал да купи преостали дио Рудника Љубија, некадасњег гиганта који је изградио Приједор и Љубију или зелите да га преузму Ари Ливне, Зотов, и ко год јос, из фиктивне фирме, који су познати у рударству колико и наса премијерка у економији. Ста казе, радио 20 година у руднику у Русији?! Па то му ваљда писе у ЦВ, али није то Конкурс за посао у руднику него за управљање истим, треба имати бар идеју и трзисте. Бар ми у Приједору знамо да у Љубији висе никад и нико неце копати руду,бар не зељезну. Као сто ови у Зеници знају да је приједорска руда лосија 50% од оне сто набављају из Бразила по слицној цијени. Свакако се слазем да је Марко квалитетнији лопов од Додика и да то ради много суптилније, па опет има и он милијарду сигурно...

ОДГОВОРИТЕ