Radnici "Ljubije" prijete ulicom

Konferencija za novinare sindikalaca Rudnika željezne rude “Ljubija” i "Željezare Zenica", na kojoj su jasno ustali protiv prodaje rudnika kompaniji „Israeli investment group“, poprimila je sasvim neuobičajen tok, kada je iz publike, nenajavljen i javnosti gotovo nepoznat, ustao Evgenije Zotov, direktor „Israeli investment group Balkan“. Zotov je sindikalce pokušao da ubijedi u to da ne treba da strahuju za egzistenciju i da je njegova ponuda bolja od „Mitalove“, u čemu nije uspio.

Bosna i Hercegovina 20.04.2017 | 16:49
Radnici "Ljubije" prijete ulicom
Konferencija za novinare sindikalnih predstavnika Rudnika „Ljubija", "Željezare Zenica" i "Željeznica Republike Srpske" , koja je održana u Banja Luci, proticala je uobičajeno. Sindikalci su se izjasnili protiv prodaje rudnika "Ljubija" kompaniji „Israeli investment group Balkan", ističući da u njoj ne vide ozbiljnog ponuđača sa referencama.

Uputili su apel poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske da, kada na dnevni red dođe prodaja, glasaju po savjesti.

"Kod nas rade mladi ljudi, svi su u kreditima, ovi drugi su im žiranti, počeće se ljudi ubijati, šta će ako ostanu bez posla", pita se predsjednik sindikata "Arcelor mitala", Milanko Stojnić.

A onda je, potpuno nenajavljen, a javnosti gotovo nepoznat, iz trećeg reda ustao direktor „Israeli investment group" Evgenij Zotov i zatražio riječ. Iako ga sindikalci nisu pozvali, sjeo je s njima i na tečnom srpskom jeziku pokušao da ih ubjedi koliko je za Republiku Srpsku i radnike dobro da baš njegova kompanija kupi rudnik.

Ubjeđivanje se pretvorilo u debatu, a debata u svađu...

Na kraju su svi ostali pri svojim stavovima. Zotov je otišao kako je i došao – osmijehujući se, a sindikalci upozoravajući vlast da ukoliko prodaja prođe, na ulici može očekivati 5.000 radnika rudnika, željezare i željeznica. 

(BN televizija)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

A

20.04.2017 14:57

A kakve veze imaju radnici Mittala sa RŽR Ljubija, kakve opet neki sindikat iz Zenice ili Marin mašonovođa? Falio još onaj debeli Njegoš.

ODGOVORITE
Name

Dule

20.04.2017 15:39

RZR ljubija je vlasnik 49 % mittala u Prijedoru. ako zotov kupi rzr oni njih 800 ostaje bez posla a uz njih jos 3000 minimalno. mittal ode ali ima eksploataciona prava pa eto tzbe arbitraze i sl. Nimalo dobro. Inace Mittal ima 165 000 radnika.

Name

re.Dule

20.04.2017 17:53

O čemu ti pričaš: Mittal je vlasnik rudnika Omarska i nema nikakve veze sa rudnikom Ljubija (koji ne radi od rata naovamo). To koliko Mittal ima radnika u svijetu je irelevantno, on je ovde ponudio 30 miliona manje. Može li neko da mi objasni šta bi bilo da je vlada prihvatila ponudu koja je 30 miliona jeftinija, kakav bi to tek bio kriminal!?

Name

rudar

20.04.2017 15:08

Sve je to Dodik organizovao- Zotova preko Levija-savjetnika

ODGOVORITE
Name

Obračun

20.04.2017 15:12

Ostalo još malo resursa...bitka ko će ih klepiti!

ODGOVORITE
Name

livne..

20.04.2017 15:14

Dodik je sve ugovorio i procenat, a možda i suvlasnik rudnika, a taj Zotov je samo kurir koga je dodik poslao

ODGOVORITE
Name

Cika Ari

20.04.2017 15:17

Pokusaj strajka bi bio klasicni antisemitizam.

ODGOVORITE
Name

Prijedor

20.04.2017 15:17

Penzioner Marko Pavic kuha i ovu papicu u Prijedoru a Prijedor sa njim na celu i sa DNS tone u propast totalnu.Pavicu da li si svjestan sta radis stanivnicima Prijedora

ODGOVORITE
Name

Bobi

20.04.2017 19:46

A za koga si ti molim te.Za ovog sto mu danas ne smeta Đžeferović i Izetbegović već sa njima pravi koaliciju a prije mjesec dana doveo je skupa sa njima skoro do rata.Bijedni su oni i ti sa njima.

Name

Re Prijedor

21.04.2017 06:20

Kako reaguju Čorokalo i Mućak? Oni su najviše ugroženi ako Marko oslabi...doduše Čoki je dobar sa Ivanićem, plus što "radi" sa Integralom.

Name

PD MILAN

20.04.2017 15:20

Paviću se crno piše i ako izraelci kupe i ako ne kupe LJUBIJA RUDNIK Ako kupe onda će da češljaju Pavićev KRIMINAL SA UPRAVOM RUDNIKA A AKO NE KUPE ONDA ĆE PODNIJETI KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV PAVIĆA I JELAČE KOJE SU NAVODNO SPREMNE U SVAKOM SLUČAJU PAVIĆU JE ODZVONILO A TAKO GA JE BILO FINO KRENULO PINKA OD PREVOZA,PINKA OD TONE, PINKA PINKA OD CIJENE, PINKA ,PINKA , PAVIĆ SE U SVE UGRAĐUJE

ODGOVORITE
Name

1 MAJ

20.04.2017 15:31

Evo 1.MAJA na pragu, budi se priroda.

ODGOVORITE
Name

Cika Kure

20.04.2017 16:32

Samo gajba toplog piva Srbina spasava.Na zdravlje.(Zivjeti se moze i u invalidskim kolicima).

ODGOVORITE
Name

???

20.04.2017 18:53

Ne podržavam prodaju prirodnih bogastava, al ovdje se brani privatna firma koja krade RS 14 god. I sada ona gubi monopol, normalno da ce sada pokušati dizati bunu. Naravno da ne podržavam i ovu suprotnu stranu!!

ODGOVORITE
Name

dejanpd

21.04.2017 06:58

Gledam kako svi komentari, totalno sirovo, politicki zvuče, niko ne razmišlja glavom, jedni su, kao vladini, daj sto prije pare i sto vise da zakrpimo budžet, a neka Marko pukne od muke, dok su drugi antiradnicki, vjerovatno od pijavica na budzetu ili onih ljubomornih koji bi zeljeli u Mital, kao sto bih i ja, ali tamo DNS odlucuje, pa ako ne mogu ja, onda neka propadne i rudnik!?! Ovde je sve jasno i pitanje je samo da li zelite Mital da kupi preostali dio Rudnika Ljubija, nekadasnjeg giganta koji je izgradio Prijedor i Ljubiju ili zelite da ga preuzmu Ari Livne, Zotov, i ko god jos, iz fiktivne firme, koji su poznati u rudarstvu koliko i nasa premijerka u ekonomiji. Sta kaze, radio 20 godina u rudniku u Rusiji?! Pa to mu valjda pise u CV, ali nije to Konkurs za posao u rudniku nego za upravljanje istim, treba imati bar ideju i trziste. Bar mi u Prijedoru znamo da u Ljubiji vise nikad i niko nece kopati rudu,bar ne zeljeznu. Kao sto ovi u Zenici znaju da je prijedorska ruda losija 50% od one sto nabavljaju iz Brazila po slicnoj cijeni. Svakako se slazem da je Marko kvalitetniji lopov od Dodika i da to radi mnogo suptilnije, pa opet ima i on milijardu sigurno...

ODGOVORITE