Реал одбио Ливерпулових 50.000.000! А довели га за 3.500.000!

Вест потврђена из два врло поуздана извора.  Замало да се Ливерпул појача! До даљег, најскупље плаћени фудбалер "редса" остаће Бентеке, иако је лако могао да "падне" тај рекорд.

Фудбал 22.04.2017 | 11:30
Реал одбио Ливерпулових 50.000.000! А довели га за 3.500.000!
Тренутно можда и најјачи везни ред на свету. Тони Крос, Лука Модрић, Иско, Хамес Родригез... У било којој другој средини - можда је Барселона изузетак - сви они би били носиоци игре. Али у Реалу неко мора и на клупу, па се са њом врло често друже и Иско иРодригез, да не помињемо Марка Асенсија, кога је тек Зинедин Зидан лансирао у фудбалску орбиту. И данас из Мадрида стиже вест која потврђује колико је у ствари јак Краљевски клуб на средини терена.

Реал Мадрид је одбио Ливерпулових 50.000.000 евра за Асенсија!

Информацију је први објавио радио Кадена Копе, који скоро да не греши кад су мадридски клубови у питању, да би је касније потврдио и Ас.

Реал је глатко одбио, јер нема ни најмању намеру да продаје 21-годишњег офанзивног везног, који може да игра и по левом крилу. Зидан је чак спреман и да прода Хамеса Родригеза како би Асенсио добио више простора.

Лепо је недавно рекао технички директор Бајерна Михаел Решке: "Ономе ко је довео Асенсија за 3.500.000 евра треба подићи споменик".

Мадридски лист "Ас" и радио станица "Цадена Цопе" објавили су данас веома интригантну информацију.

Реал Мадрид је незванично одбио 50 милиона евра "тешку" понуду коју је менаџер Ливерпула, Јирген Клоп, послао за младог крилног нападача "краљевског клуба", Марка Асенсија.

Под условом да је све ово тачно, "редси" су 21-годишњег момка којег је Реал у јануару 2015. платио Мајорки четири милиона евра, намеравали да учине најскупљим фудбалером у историји клуба.

Ипак, шпански медији наводе да у Реалу нису желели да разговарају о продаји играча, који се полако, али сигурно, намеће као будућа звезда клуба.

Асенсио добија све више простора код тренера Зинедина Зидана, ове сезоне је постигао девет гола на 29 утакмица, последњи веома битан за пролаз у полуфинале Лиге шампиона.

Добрим партијама у краљевском клубу стигао је да дебитује за А тим репрезентације Шпаније, одигравши два меча.

До даљег, фудбалер којег је Ливерпул најскупље платио у историји остаће Кристијан Бентеке (46,5 милиона евра) испред Садија Манеа (41,2), Роберта Фирмина (41), Ендија Керола (41) и Фернанда Тореса (38).

Истог дана, говорећи на редовној конференцији за медије пред премијерлигашки викенд, Клоп је рекао да није заинтересован за голмана Манчестер ситија Џоа Харта.

"Он је одличан голман, високог квалитета, али он није за нас у овом тренутку, али ни у будућности", рекао је Клоп.

Поједини енглески медији јуче су објавили да је Ливерпул близу договора са Ситијем око преласка Харта, који је на позајмици у Торину, на Енфилд за 20 милиона фунти. Очекује се да Харт овог лета напусти Сити, али је Клоп казао да је он задвољан својим голманима - Симоном Мињолеом и Лорисом Каријусом.

Харт је у марту за "ББЦ" рекао да је "вишак" у Ситију и да не види себе поново у дресу тог премијерлигаша.

Он је у августу, након што је шеф стручног штаба Ситија Пеп Гвардиола да је слободан отишао на једногодишњу позајмицу у италијански Торино који тренира Синиша Михајловић, који је у међувремену довео талентованог српског голмана Вању Маринковић-Савића.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар