Real odbio Liverpulovih 50.000.000! A doveli ga za 3.500.000!

Vest potvrđena iz dva vrlo pouzdana izvora.  Zamalo da se Liverpul pojača! Do daljeg, najskuplje plaćeni fudbaler "redsa" ostaće Benteke, iako je lako mogao da "padne" taj rekord.

Fudbal 22.04.2017 | 11:30
Real odbio Liverpulovih 50.000.000! A doveli ga za 3.500.000!
Trenutno možda i najjači vezni red na svetu. Toni Kros, Luka Modrić, Isko, Hames Rodrigez... U bilo kojoj drugoj sredini - možda je Barselona izuzetak - svi oni bi bili nosioci igre. Ali u Realu neko mora i na klupu, pa se sa njom vrlo često druže i Isko iRodrigez, da ne pominjemo Marka Asensija, koga je tek Zinedin Zidan lansirao u fudbalsku orbitu. I danas iz Madrida stiže vest koja potvrđuje koliko je u stvari jak Kraljevski klub na sredini terena.

Real Madrid je odbio Liverpulovih 50.000.000 evra za Asensija!

Informaciju je prvi objavio radio Kadena Kope, koji skoro da ne greši kad su madridski klubovi u pitanju, da bi je kasnije potvrdio i As.

Real je glatko odbio, jer nema ni najmanju nameru da prodaje 21-godišnjeg ofanzivnog veznog, koji može da igra i po levom krilu. Zidan je čak spreman i da proda Hamesa Rodrigeza kako bi Asensio dobio više prostora.

Lepo je nedavno rekao tehnički direktor Bajerna Mihael Reške: "Onome ko je doveo Asensija za 3.500.000 evra treba podići spomenik".

Madridski list "As" i radio stanica "Cadena Cope" objavili su danas veoma intrigantnu informaciju.

Real Madrid je nezvanično odbio 50 miliona evra "tešku" ponudu koju je menadžer Liverpula, Jirgen Klop, poslao za mladog krilnog napadača "kraljevskog kluba", Marka Asensija.

Pod uslovom da je sve ovo tačno, "redsi" su 21-godišnjeg momka kojeg je Real u januaru 2015. platio Majorki četiri miliona evra, nameravali da učine najskupljim fudbalerom u istoriji kluba.

Ipak, španski mediji navode da u Realu nisu želeli da razgovaraju o prodaji igrača, koji se polako, ali sigurno, nameće kao buduća zvezda kluba.

Asensio dobija sve više prostora kod trenera Zinedina Zidana, ove sezone je postigao devet gola na 29 utakmica, poslednji veoma bitan za prolaz u polufinale Lige šampiona.

Dobrim partijama u kraljevskom klubu stigao je da debituje za A tim reprezentacije Španije, odigravši dva meča.

Do daljeg, fudbaler kojeg je Liverpul najskuplje platio u istoriji ostaće Kristijan Benteke (46,5 miliona evra) ispred Sadija Manea (41,2), Roberta Firmina (41), Endija Kerola (41) i Fernanda Toresa (38).

Istog dana, govoreći na redovnoj konferenciji za medije pred premijerligaški vikend, Klop je rekao da nije zainteresovan za golmana Mančester sitija Džoa Harta.

"On je odličan golman, visokog kvaliteta, ali on nije za nas u ovom trenutku, ali ni u budućnosti", rekao je Klop.

Pojedini engleski mediji juče su objavili da je Liverpul blizu dogovora sa Sitijem oko prelaska Harta, koji je na pozajmici u Torinu, na Enfild za 20 miliona funti. Očekuje se da Hart ovog leta napusti Siti, ali je Klop kazao da je on zadvoljan svojim golmanima - Simonom Minjoleom i Lorisom Karijusom.

Hart je u martu za "BBC" rekao da je "višak" u Sitiju i da ne vidi sebe ponovo u dresu tog premijerligaša.

On je u avgustu, nakon što je šef stručnog štaba Sitija Pep Gvardiola da je slobodan otišao na jednogodišnju pozajmicu u italijanski Torino koji trenira Siniša Mihajlović, koji je u međuvremenu doveo talentovanog srpskog golmana Vanju Marinković-Savića.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar