У БиХ нема заражене пилетине

На тржишту БиХ нема пилетине произвођача "Перутнина Птуј" која је заражена салмонелом, потврђено је Срни у Агенцији за безбједност хране БиХ.

Босна и Херцеговина 20.04.2017 | 14:55
У БиХ нема заражене пилетине
Компанија "Перутнина Птуј БХ" из Брезе обавијестила је Агенцију за безбједност хране БиХ да није увозила нити дистрибуисала на тржиште БиХ артикл - пилећа прса са костима без коже, чији је датум производње 29. март, а који је повучен са тржишта Хрватске због присуства бактерије салмонела.

Министарство пољопривреде Хрватске саопштило је 15. априла да се са тржишта повлаче пилећа прса са костима без коже "Перутнине Птуј", чији је датум производње 29. март, због присуства салмонеле.

Узорковање је проведено у месници "Перутнина Птуј - Пипо" у Загребу и том приликом је утврђена бактерија салмонела.

Салмонелоза је заразна болест узрокована бактеријом из групе салмонела. Салмонелозу најчешће узрокује храна животињског поријекла - јаја, млијеко и месо, али и биљна храна загађена салмонелом.

Из Агенције подсјећају да су за службене контроле здравствене исправности хране животињског поријекла на тржишту БиХ надлежни инспекцијски органи ентитета, кантона и дистрикта Брчко, док при увозу у БиХ службене контроле спроводи гранична ветеринарска инспекција при Канцеларији за ветеринарство БиХ.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Јајара

20.04.2017 14:05

Јок нема...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Месар

20.04.2017 15:39

Знате ли како је пастета добила име ? Па стета је бацити !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

20.04.2017 17:59

Нема заражене пилетине, као ни пилетине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предраг

20.04.2017 22:08

Не заборавите цињеницу да у насој "назови" дрзави не постоји лабораторија која би то утврдила. То сто прицају ти мајмуни је прица "напамет"!!!!!

ОДГОВОРИТЕ