Комшић најавио гашење ДФ-а

Жељко Комшић, предсједник Демократске фронте (ДФ), на посљедњој је сједници Предсједништва те странке предочио ужем страначком руководству преднацрт платформе којим се најављује гашење Демократске фронте.

Босна и Херцеговина 20.04.2017 | 13:50
Комшић најавио гашење ДФ-а
Декларација коју би ДФ требао усвојити на унутарстраначким органима наставак је приче о уједињавању такозване љевице, односно грађанског блока у БиХ. Прецизније у Федерацији БиХ, јер у тој причи, као што се могло видјети на скупу одржаном на Јахорини крајем децембра када је потписана Јахоринска декларација, није било политичких, академских или представника невладиног сектора из Републике Српске.

Јахоринску декларацију су потписали СДП, ДФ и Грађански савез те неколико универзитетских професора, културњака и представника невладиног сектора блиских Реуфу Бајровићу и организацијама повезаним с Бајровићем и његовом супругом, а које су финасирале рад појединих НВО. У име ДФ-а Декларацију је потписао Жељко Комшић, предсједник странке пред гашењем.

Наиме, у преднацрту платформе која се нашла на сједници Предсједништва ДФ-а, а чији пуни назив гласи: Платформа јединственог дјеловања грађанског блока у Босни и Херцеговини, и која ће се вјероватно наћи на дневном реду сједница руководства и осталих странака потписница Јахоринске декларације, најављује се и могућност укидања појединих странака. У конкретном случају ДФ-а.

- Политичке партије и странке ће континуирано разговарати о моделима заједничког наступа на Општим изборима 2018. године у Босни и Херцеговини о чему ће се сачинити посебан споразум не искључујући ни Конгрес уједињења - стоји у нацрту документа који је разматрало Предсједништво ДФ-а на посљедњој сједници.

Конгрес уједињавања практично би значио стапање са СДП-ом из којег су и настале ДФ и индиректно Грађански савез.

(Фактор.ба)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Карадоз

20.04.2017 11:56

Не иде му висе популизам... ста ли це сад да ради?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

20.04.2017 12:08

Тај никад није ни требо да се бави политиком,могао је да прави ћевапе у Сарајеву уместо што се бавио политиком. Стално је глумио неког лажног хрвата који као фол навија за бошњаке,ал то није могло вечно да траје, трајало је колко је трајало и крај.Сад више не сме да оде у хрватски део БиХ,а у РС-у да и не говорим.Комшић је давно испушена лула.Он је био бошњачки хрват који је служио бошњачким представницима за прегласавање у представништву БиХ против РС-е.Али с тим је готово заувек.Е Комшићу како си се лако продао?Тај би све вере,нације и странке мењао за лову.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муре

20.04.2017 13:00

Драгутин драги, пусти Зељка и цувај свог Доду. Једино он ваља. Запјеват це и теби црни гавран јос мало

Name

карамба

20.04.2017 13:11

Боли га к... јаста це него угасит партију и лагано да троси напорно стецене новце.Обезбједио је будуце насљеднике и опустено у будуцност.

Name

Лупеташ

20.04.2017 14:00

Он је Хрват такав какав јесте , а не онакав каквим га ти у својој тупој глави замишљаш да треба да буде.Ваљда ни сви Хрвати нису исти.

Name

Комшић

20.04.2017 13:17

Да се кандидује за члана предсједништва на изборима,гарантовано би поново био изабран,једноставно:раја га воли због поштења и искрености према раји!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јајара

20.04.2017 14:08

А раја да облизе јаја.

Name

Миленко

20.04.2017 14:56

Комсиц је љигав и антипатицан лик али волио бих да се кандидује за предсједниство и назигу Цовица, главног бајиног партнера.

Name

Брзи

20.04.2017 16:38

Зао ми га ко ланског снијега.

Name

Б.Посавина

20.04.2017 18:58

Гдје год си ти ,ту сми и ми.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предраг

20.04.2017 21:01

Комсиц је грдји устаса и од Љубе Милоса, Макса Лубурица, Алојзија Стјепинца, Анте Павелица и Фрање Тудјмана заједно и мислим да то говно и флека од цовјека не смије да дисе исти ваздух заједно са мном. Убити говно устаско!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предраг

20.04.2017 21:28

Да се разумијемо, ја нисам и нациста ни фасиста. Ја имам 61 годину, и по томе мозете судити о моме мисљењу. Једина и права дрзава је Југославија, а сви који мисле друкције могу да ми поп..е на сламцицу из хигијемских разлога . ( да не добијем какву полну болест)

ОДГОВОРИТЕ