Анализа - Партизан у Европи: Шта га чека?!

Српски клубови који буду играли у квалификацијама за Лигу Европе, стартоваће већ 29. јуна! Партизан би био носилац у свим колима квалификација за Лигу Европе. У Лиги шампиона - носилац у прва два кола квалификација.

Фудбал 20.04.2017 | 23:20
Анализа - Партизан у Европи: Шта га чека?!
До краја шампионата Србије, како ствари стоје, Црвена звезда и Партизан ће се борити за титулу шампиона државе.

Победом од 3:1 у 154. "вечитом сербију", Партизан је стигао Звезду на врху табеле (не и престигао), а у последњих шест мечева неће бити права на кикс...

У емисији ТВ Партизан, анализирано је шта би Партизан могло да очекује у квалификацијама за европска такмичења, у зависности од тога које место заузме на крају превнства.

- Ако остане други, иде у квалификације за Лигу Европе. У сва четири кола квалификација (укључујући плеј-оф), Партизан би био носилац или "повлашћен" у жребу, мада то не мора ништа да значи, с обзиром на то да је и у неким ранијим приликама био "повлашћен" па је добијао "коске".

- Ако би Црвена звезда, рецимо, била друга на крају првенства, била би носилац или "повлашћена" само у 1. и 2. колу квалификација за Лигу Европе. У 3. колу квалификација и у плеј-офу не би била носилац.

- Ако би Партизан био шампион, играо би, наравно, квалификације за Лигу шампиона. Почео би такмичење од 2. кола квалификација, у којем би био носилац. У 3. колу квалификација не би био носилац, и врло мало бодова му недостаје да и у том колу квалификација буде повлашћен у жребу.

Црвена звезда би такође била носилац у 1. и 2. колу.

Потенцијални противници у 2. колу квалфикација за Лигу шампиона уопште нису "наивни". Како сада ствари стоје, то би могли да буду ирски Дандалк, скопски Вардар, албански Кукеши, пољска Јаглонија, Зрињски, мађарски Хонвед, Хибернијан са Малте...

Оно што је велики проблем - квалификације за Лигу Европе почињу већ 29. јуна, а сезона у Србији се завршава 27. маја (финале Купа Србије).

Дакле, српски клубови који буду обезбедили учешће у квалификацијама за Лигу Европе имаће тек месец дана за одмор и за припреме, а познато је да су многи клубови са реномеом знали да се "оклизну" у мечевима у којима су важили за фаворите.

Квалификације за Лигу шампиона почињу 11. и 12. јула.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар