Analiza - Partizan u Evropi: Šta ga čeka?!

Srpski klubovi koji budu igrali u kvalifikacijama za Ligu Evrope, startovaće već 29. juna! Partizan bi bio nosilac u svim kolima kvalifikacija za Ligu Evrope. U Ligi šampiona - nosilac u prva dva kola kvalifikacija.

Fudbal 20.04.2017 | 23:20
Analiza - Partizan u Evropi: Šta ga čeka?!
Do kraja šampionata Srbije, kako stvari stoje, Crvena zvezda i Partizan će se boriti za titulu šampiona države.

Pobedom od 3:1 u 154. "večitom serbiju", Partizan je stigao Zvezdu na vrhu tabele (ne i prestigao), a u poslednjih šest mečeva neće biti prava na kiks...

U emisiji TV Partizan, analizirano je šta bi Partizan moglo da očekuje u kvalifikacijama za evropska takmičenja, u zavisnosti od toga koje mesto zauzme na kraju prevnstva.

- Ako ostane drugi, ide u kvalifikacije za Ligu Evrope. U sva četiri kola kvalifikacija (uključujući plej-of), Partizan bi bio nosilac ili "povlašćen" u žrebu, mada to ne mora ništa da znači, s obzirom na to da je i u nekim ranijim prilikama bio "povlašćen" pa je dobijao "koske".

- Ako bi Crvena zvezda, recimo, bila druga na kraju prvenstva, bila bi nosilac ili "povlašćena" samo u 1. i 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. U 3. kolu kvalifikacija i u plej-ofu ne bi bila nosilac.

- Ako bi Partizan bio šampion, igrao bi, naravno, kvalifikacije za Ligu šampiona. Počeo bi takmičenje od 2. kola kvalifikacija, u kojem bi bio nosilac. U 3. kolu kvalifikacija ne bi bio nosilac, i vrlo malo bodova mu nedostaje da i u tom kolu kvalifikacija bude povlašćen u žrebu.

Crvena zvezda bi takođe bila nosilac u 1. i 2. kolu.

Potencijalni protivnici u 2. kolu kvalfikacija za Ligu šampiona uopšte nisu "naivni". Kako sada stvari stoje, to bi mogli da budu irski Dandalk, skopski Vardar, albanski Kukeši, poljska Jaglonija, Zrinjski, mađarski Honved, Hibernijan sa Malte...

Ono što je veliki problem - kvalifikacije za Ligu Evrope počinju već 29. juna, a sezona u Srbiji se završava 27. maja (finale Kupa Srbije).

Dakle, srpski klubovi koji budu obezbedili učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope imaće tek mesec dana za odmor i za pripreme, a poznato je da su mnogi klubovi sa renomeom znali da se "okliznu" u mečevima u kojima su važili za favorite.

Kvalifikacije za Ligu šampiona počinju 11. i 12. jula.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar