Буфон: Ех, да ми је неко рекао да нећу примити гол на Ноу Кампу...!

"Јувентусов процес раста и сазревања почео је још пре неколико година и морамо да наставимо тим путем. Не смемо да се зауставимо после ове победе. Држимо судбину у својим рукама“, објаснио је искусни голман.

Фудбал 20.04.2017 | 17:30
Буфон: Ех, да ми је неко рекао да нећу примити гол на Ноу Кампу...!
Ђанлуиђи Буфон је успео оно што је последњи пут за руком пошло Мануелу Нојеру и Бајерну пре четири године. Није примио гол на Ноу Кампу против Барселоне у утакмици Лиге шампиона. Јувентус је сада у полуфиналу Лиге шампиона, а вероватно најбољи чувар мреже на свету признао је да није очекивао да ће баш тако „јефтино“ да прође у судару саМесијем, Нејмаром и Суарезом.

“Невезано за резултат, показали смо веру и карактер. Имали смо одличан приступ. А овакав, релативно лак пласман у полуфинале против вероватно најбоље екипе на свету може само додатно да вам поправи самопоуздање. Знао сам да имамо добру шансу да прођемо даље после прве утакмице, али искрено нисам веровао да ћемо успети да сачувамо мрежу на Ноу Кампу. Када играте против такве нападачке екипе, претпостављате да ћете увек примити бар један или два гола“, рекао је Буфон за италијански Медијасет.

Искусни голман објашњава да је Јувентусу било потребно време како би дошао до садашњег нивоа.

“Чињеница да смо зауставили Барселону и да нам за 180 минута нису дали гол, говори да смо стварно јаки. Али Јувентусов процес раста и сазревања почео је још пре неколико година и морамо да наставимо тим путем. Не смемо да се зауставимо после ове победе. Држимо судбину у својим рукама.“

Буфон наводи и да је Стара дама успела да свој стил игре прилагоди европским трендовима и захтевима у потпуности.

“Поред одлучности, по којој смо традиционално препознатљиви, мислим да Јувентус сада постаје ’европскији’ тим у смислу пресинга, напада и контроле утакмице. Другачији смо него претходних година. Ако наставимо овако, можемо да постанемо стварно велики тим“

Жреб за полуфинале Лиге шампиона је у петак, а потенцијални противници Јувентуса су Реал, Атлетико Мадрид и Монако.

“Био сам искрен када сам пре четвртфинала рекао да би волео да избегнемо Лестер, делимично и јер не желим да ми будемо тим који ће окончати њихову бајку. Добро је да смо сада играли са Барселоном, јер победа против таквог ривала нам подиже самопоуздање и сада стварно не морамо да бринемо због жреба“, додао је Буфон.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар