Bufon: Eh, da mi je neko rekao da neću primiti gol na Nou Kampu...!

"Juventusov proces rasta i sazrevanja počeo je još pre nekoliko godina i moramo da nastavimo tim putem. Ne smemo da se zaustavimo posle ove pobede. Držimo sudbinu u svojim rukama“, objasnio je iskusni golman.

Fudbal 20.04.2017 | 17:30
Bufon: Eh, da mi je neko rekao da neću primiti gol na Nou Kampu...!
Đanluiđi Bufon je uspeo ono što je poslednji put za rukom pošlo Manuelu Nojeru i Bajernu pre četiri godine. Nije primio gol na Nou Kampu protiv Barselone u utakmici Lige šampiona. Juventus je sada u polufinalu Lige šampiona, a verovatno najbolji čuvar mreže na svetu priznao je da nije očekivao da će baš tako „jeftino“ da prođe u sudaru saMesijem, Nejmarom i Suarezom.

“Nevezano za rezultat, pokazali smo veru i karakter. Imali smo odličan pristup. A ovakav, relativno lak plasman u polufinale protiv verovatno najbolje ekipe na svetu može samo dodatno da vam popravi samopouzdanje. Znao sam da imamo dobru šansu da prođemo dalje posle prve utakmice, ali iskreno nisam verovao da ćemo uspeti da sačuvamo mrežu na Nou Kampu. Kada igrate protiv takve napadačke ekipe, pretpostavljate da ćete uvek primiti bar jedan ili dva gola“, rekao je Bufon za italijanski Medijaset.

Iskusni golman objašnjava da je Juventusu bilo potrebno vreme kako bi došao do sadašnjeg nivoa.

“Činjenica da smo zaustavili Barselonu i da nam za 180 minuta nisu dali gol, govori da smo stvarno jaki. Ali Juventusov proces rasta i sazrevanja počeo je još pre nekoliko godina i moramo da nastavimo tim putem. Ne smemo da se zaustavimo posle ove pobede. Držimo sudbinu u svojim rukama.“

Bufon navodi i da je Stara dama uspela da svoj stil igre prilagodi evropskim trendovima i zahtevima u potpunosti.

“Pored odlučnosti, po kojoj smo tradicionalno prepoznatljivi, mislim da Juventus sada postaje ’evropskiji’ tim u smislu presinga, napada i kontrole utakmice. Drugačiji smo nego prethodnih godina. Ako nastavimo ovako, možemo da postanemo stvarno veliki tim“

Žreb za polufinale Lige šampiona je u petak, a potencijalni protivnici Juventusa su Real, Atletiko Madrid i Monako.

“Bio sam iskren kada sam pre četvrtfinala rekao da bi voleo da izbegnemo Lester, delimično i jer ne želim da mi budemo tim koji će okončati njihovu bajku. Dobro je da smo sada igrali sa Barselonom, jer pobeda protiv takvog rivala nam podiže samopouzdanje i sada stvarno ne moramo da brinemo zbog žreba“, dodao je Bufon.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar