Ко ће бити бољи, Џерард или Нинковић?

Утакмица је заказана за 24. мај.

Фудбал 25.04.2017 | 15:30
Ко ће бити бољи, Џерард или Нинковић?
Ко ће бити бољи - један од најбољих фудбалера у историји Ливерпула или један најбољих фудбалдера у историји аустралијске А-лиге?

Некадашњи капитен Ливерпула Стивен Џерард поново ће обући дрес тима са Енфилда у ревијалној утакмици против Сиднеја у Аустралији.

Џерард ће, заједно са Џејмијем Карагером, Данијелом Агером и Стивом Мекманаманом, бити део екипе Јиргена Клопа против Сиднеја, за који наступа Милош Нинковић, један од најбољих фудбалера аустралијског шампионата и кандидат за фудбалера сезоне у тој земљи.

Утакмица је заказана за 24. мај када Сиднеј, тренутно лидер А-лиге, слави 12 година од оснивања клуба.

"Биће ми част поново да носим црвени дрес и играм са бившим саиграчима. Ливерпул је једна фамилија, верујем да ће нам навијачи у Аустралији приредити топлу добродошлицу", рекао је Џерард за сајт "црвених".

Џерард је прошлог новембра завршио каријеру у Лос Анђелес Галаксију, а претходно је 28 година носио дрес Ливерпула, рачунајући и млађе категорије. Он је са вољеним клубом освојио Лигу шампиона, УЕФА куп и Суперкуп, два ФА купа, три Лига купа, али му је остала неостварена жеља да подигне пехар прваку Енглеске.

Нинковић је за Сиднеј потписао 16. јула 2015, у првој сезони постигао је четири гола, а у другој заиграо још импресивније - тренутно има девет голова и девет асистенција на 26 наступа.

Сиднеј је лигашки део сезоне завршио као први са једним поразом и 17 бодова више од другопласираног Мелбурн викторија, али коначну титулу још није осигурао, јер ће у А-лиги тек почети плеј-оф.

Сиднеј и Мелбурн виктори слободни су у првој рунди, а у полуфиналу сачекаће победнике дуела Бризбејн - Вестерн Сиднеј и Мелбурн сити - Перт Глори.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар