Ko će biti bolji, Džerard ili Ninković?

Utakmica je zakazana za 24. maj.

Fudbal 25.04.2017 | 15:30
Ko će biti bolji, Džerard ili Ninković?
Ko će biti bolji - jedan od najboljih fudbalera u istoriji Liverpula ili jedan najboljih fudbaldera u istoriji australijske A-lige?

Nekadašnji kapiten Liverpula Stiven Džerard ponovo će obući dres tima sa Enfilda u revijalnoj utakmici protiv Sidneja u Australiji.

Džerard će, zajedno sa Džejmijem Karagerom, Danijelom Agerom i Stivom Mekmanamanom, biti deo ekipe Jirgena Klopa protiv Sidneja, za koji nastupa Miloš Ninković, jedan od najboljih fudbalera australijskog šampionata i kandidat za fudbalera sezone u toj zemlji.

Utakmica je zakazana za 24. maj kada Sidnej, trenutno lider A-lige, slavi 12 godina od osnivanja kluba.

"Biće mi čast ponovo da nosim crveni dres i igram sa bivšim saigračima. Liverpul je jedna familija, verujem da će nam navijači u Australiji prirediti toplu dobrodošlicu", rekao je Džerard za sajt "crvenih".

Džerard je prošlog novembra završio karijeru u Los Anđeles Galaksiju, a prethodno je 28 godina nosio dres Liverpula, računajući i mlađe kategorije. On je sa voljenim klubom osvojio Ligu šampiona, UEFA kup i Superkup, dva FA kupa, tri Liga kupa, ali mu je ostala neostvarena želja da podigne pehar prvaku Engleske.

Ninković je za Sidnej potpisao 16. jula 2015, u prvoj sezoni postigao je četiri gola, a u drugoj zaigrao još impresivnije - trenutno ima devet golova i devet asistencija na 26 nastupa.

Sidnej je ligaški deo sezone završio kao prvi sa jednim porazom i 17 bodova više od drugoplasiranog Melburn viktorija, ali konačnu titulu još nije osigurao, jer će u A-ligi tek početi plej-of.

Sidnej i Melburn viktori slobodni su u prvoj rundi, a u polufinalu sačekaće pobednike duela Brizbejn - Vestern Sidnej i Melburn siti - Pert Glori.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar