Тачи пријети Великом Албанијом

Уколико ЕУ затвори врата Косову, "сви Албанци региона живеће у једној јединственој држави како би се наставило даље са интеграцијом у европску породицу", тврди косовски председник Хашим Тачи у изјави за радио Слободна Европа.

Регион 20.04.2017 | 08:02
Тачи пријети Великом Албанијом
РСЕ наводи да је Тачијева изјава стигла дан након што је премијер Албаније Еди Рама рекао да је, уколико европска перспектива према Западном Балкану избледи, могуће да дође до уједињења Косова и Албаније.

Наводи се да је Тачи, "не желећи да коментарише туђа мишљења", у изјави за РСЕ је казао да "ЕУ тренутно у односу са Косовом и Западним Балканом нема никакву визију за интеграцију или проширење".

"Ово кашњење, овај застој и непостојање визије за Западни Балкан, на жалост, користе идеологије и неевропске земље и земље које нису у евроатлантском духу", сматра он.

Он каже да ће "ако ЕУ настави са овим застојем и нејасним приступом онда, наравно, свака земља да донесе одлуку о својој будућности, о својој сигурној будућности која води и према националној перспективи".

"Али ми желимо да градимо мултиетничке државе", тврди Тачи.

Он је додао да су на Косову "фрустрирани Европском унијом због блокаде, казне и неправде која се чини над њима у процесу либерализације виза".

Рама: Могуће уједињење Косова и Албаније

Премијер Албаније Еди Рама изјавио је да, ако перспектива за чланство западног Балкана у ЕУ настави да бледи, не може да се искључи уједињење његове земље и Косова.

Бура због Раме: Даље руке од Србије

Он је, у интервјуу за бриселски "Политико", казао да неки албански националисти желе да виде Албанију уједињену са Косовом.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Реал

20.04.2017 06:12

А шта да се прича, сјећате се шта је Николић баљезго 9. јануара у Бања Луци? Велика Србија и то..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цица

20.04.2017 09:23

Ало то је једна највеци хоштаплер и криминалац свјетских размјера.Пардон и ЗЛОЧИНАЦ кога подрзава директно Америка и ова фамозна ЕУ којој ми толико журимо у загрљај.Па ви сада видите ко је коме пријатељ.А гос Вучић казе да СРБИЈА има пријатеље на западу.ЕЕЕЕЕЕ МОЈ БРАТЕ

Name

Коо

20.04.2017 07:47

Из кризе у кризу. Нама никад досадно неце бити.

ОДГОВОРИТЕ