Тако се прави велики голман: За Звезду је добро што је Манојловић кикснуо!

Боље то, него да се комплетна екипа и стручни штаб сакривају иза његових зицера. Уосталом, тако су настали Милојевић, Стојановић и Дишљенковић.

Фудбал 20.04.2017 | 09:00
Тако се прави велики голман: За Звезду је добро што је Манојловић кикснуо!
"И добро је што је кикснуо. И треба да киксне. Боље то него да комплетна екипа продаје таштину празнине и сакрива се иза његових одбрањених зицера".

Са овом поруком на уснама утучени навијачи Црвене звезде отишли су кућама, не желећи да ни у једном моменту за пораз од Партизана криве младог чувара мреже Филипа Манојловића. Нема се ту много шта додати, уз Фримпонга високи и суперталентовани чувар мреже је једини добитак црвено-белих у 154. вечитом дербију.

И опет долазимо до контрадикторности, тако својествену за клуб из Љутице Богдана. Трагичар је суштински - херој. Јер да није било Филипа Манојловића црно-бели би већ у уводној фази меча имали капиталну предност. Ту пред очима појединих скаута млади репрезентативац Србије показао је да је заслужено добио статус пројекта клуба.

Таленат - ту.

Врхунска грађа - ту.

Елегенција - ту.

Рефлекс - ту.

Недостаје му сигурност приликом набачених лопти са бока, као и боља игра ногом, алиФилипа Манојловића само једна или две нијансе деле од озбиљног фудбалског нивоа. Добром делу тима недостаје једна или две светлосне године.

Да превише не околишамо - нема великог голмана без великог кикса. Ту фазу је Филип Манојловић прошао, уз ограду да би му се потенцијално велика каријера заљуљала у случају да учестало греши као код поготка Тавамбе. А и тај јефтин кикс је саставни, онај лепши део Црвене звезде

Старији навијачи се сигурно сећају да је Звонко Милојевић гурнут у ватру у Келну и да је изгорео као лицна. Међутим, тај трауматичан дан помогао му је касније да постане првак света, чувар мреже који на Ноу Кампу хладнокрвно брани једанестерац РумунуПопескуу. Слично искуство имао је и легендарни голман златне генерације, када је као тинејџер добио шансу у Купу, или Владимир Дишљенковић који је против Омоније имао хазардерска истрчавања... Остало је познато.

У тој фази је сада Филип Манојловић, дечко који је чувао Звезду у дербију и сачувао је у Новом Саду. Он је у оваквој ситуацији једини пупољак клуба кога треба пажљиво заливати и неговати.

"Даћемо му шансу, голман такве грађе је суво злато, иако смо свесни да ће грешити", говорио је пре девет месеци Звездан Терзић.

Сада је на Звезди да истраје на Манојловићу, да снагом клуба од њега направи финални производ који је једнако неустрашив и на линији и приликом сваког истрчавања. Убеђени смо да за таквим сировим материјалом пате много богатији клубови од Звезде. Јер таква грађа, распон руку са којим  подсећа на кондора, та елегенција... То је Звездин голман у бити, увек привлачан навијачима и када направи кикс. Посебно, што је у раној фази каријере.

Јун ће близу, а тада ће и Манојловић једини имати озбиљну тржишну вредност. Јер и скаути виде да се појединци сакривају иза њега.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стаспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Професор

20.04.2017 12:37

Каква демагогија у тексту!!!три комада на свом голу,на свом терену је примио овај млади чувар мреже!Први гол са 25 метара искоса из слободњака и нисам му ја постављао живи зид,други гол излетио у авлију ничим изазван,а трећи је помало неискусно примио.Да је гледао господина Буфона како Иниести чучне и остави му простор за путању лопте у гол,овај шутира,али рефлеx мачка проради и ето одбране.А што се тиче става клуба,тога одавно нема на рачун искрених навијача.Већ га спремају за пијацу као Рајковића...Ето толико.

ОДГОВОРИТЕ