Отишао за 20.000.000 у Арсенал, а сад...

. . . послије годину дана се враћа у Депортиво! Лукас Перез жели да иде на Мундијал у Русији, а да би имао шансу за позив из шпанског националног тима, потребно је да игра редовно.

Фудбал 27.04.2017 | 18:00
Отишао за 20.000.000 у Арсенал, а сад...
Лукас Перез могао би да се врати кући после само годину дана. План управе Депортива из Ла Коруње је да момак рођен у овом галицијском граду дође следеће сезоне прво на позајмицу из лондонског Арсенала. Како преноси локални Глас Галиције (Воз де Галисија), а у овом тренутку  ради се само о намери. Додуше, први контакт је већ успостављен, али ће бити настављен по завршетку сезоне.

Он је у августу прошле године за суму од 20.000.000 евра прешао у редове Тобџија, али није се баш наиграо у првој сезони у Премијер лиги. Из Депортивао је отишао због жеље да игра Лигу шампиона и то је остварио, али питање је да ли ће Арсенал и следеће сезоне играти то такмичење.

Сада је као главни циљ поставио наступ на Светском првенству 2018. године у Русији, а да би добио шансу у селекцији Шпаније потребно је да од јесени има већу минутажу.

Доста тога у овој причи могло би да зависи од Арсена Венгера, односно да ли ће Француз и следеће сезоне водити Арсенал. Уколико остане на функцији, јасно је да ће Перез што пре покушати да издејствује одлазак.

У случају да на купи Тобџија дође до промене, Перез би могао да покуша да придобије наклоност новог шефа стручног штаба. Наравно, ако Арсенал одлучи да прода Переза, Депортиво остаје без шанси јер нема финансијске могућности да откупи уговор.

Перез је у досадашњем току сезоне дао осам голова у свим такмичењима, али је укупно провео око 1.000 минута на терену. Имао је, додуше, у два наврата, проблеме са повредама. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар