Otišao za 20.000.000 u Arsenal, a sad...

. . . poslije godinu dana se vraća u Deportivo! Lukas Perez želi da ide na Mundijal u Rusiji, a da bi imao šansu za poziv iz španskog nacionalnog tima, potrebno je da igra redovno.

Fudbal 27.04.2017 | 18:00
Otišao za 20.000.000 u Arsenal, a sad...
Lukas Perez mogao bi da se vrati kući posle samo godinu dana. Plan uprave Deportiva iz La Korunje je da momak rođen u ovom galicijskom gradu dođe sledeće sezone prvo na pozajmicu iz londonskog Arsenala. Kako prenosi lokalni Glas Galicije (Voz de Galisija), a u ovom trenutku  radi se samo o nameri. Doduše, prvi kontakt je već uspostavljen, ali će biti nastavljen po završetku sezone.

On je u avgustu prošle godine za sumu od 20.000.000 evra prešao u redove Tobdžija, ali nije se baš naigrao u prvoj sezoni u Premijer ligi. Iz Deportivao je otišao zbog želje da igra Ligu šampiona i to je ostvario, ali pitanje je da li će Arsenal i sledeće sezone igrati to takmičenje.

Sada je kao glavni cilj postavio nastup na Svetskom prvenstvu 2018. godine u Rusiji, a da bi dobio šansu u selekciji Španije potrebno je da od jeseni ima veću minutažu.

Dosta toga u ovoj priči moglo bi da zavisi od Arsena Vengera, odnosno da li će Francuz i sledeće sezone voditi Arsenal. Ukoliko ostane na funkciji, jasno je da će Perez što pre pokušati da izdejstvuje odlazak.

U slučaju da na kupi Tobdžija dođe do promene, Perez bi mogao da pokuša da pridobije naklonost novog šefa stručnog štaba. Naravno, ako Arsenal odluči da proda Pereza, Deportivo ostaje bez šansi jer nema finansijske mogućnosti da otkupi ugovor.

Perez je u dosadašnjem toku sezone dao osam golova u svim takmičenjima, ali je ukupno proveo oko 1.000 minuta na terenu. Imao je, doduše, u dva navrata, probleme sa povredama. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar