Реднап: Нећу плату ако испаднемо!

Искусни енглески тренер Хари Реднап преузео је три кола пре краја Чемпионшипа Бирмингем, који је на три бода од зоне опстанка.

Фудбал 21.04.2017 | 15:30
Реднап: Нећу плату ако испаднемо!
Реднап је заменио Италијана Ђанфранка Золу с којим је тим током четири месеца остварио само две победе на 20 утакмица.

Бивши менаџер Вест Хема, Тотенхема и Портсмута није водио неки тим од фебруара 2015, када је напустио Квинс Парк Ренџерсе.

Он се са Бирмингемом договорио да га не плате ако не успе да спаси клуб од испадања. Сличан договор је имао са Дерби Каунтијем у завршници прошле сезоне.

"Неће ме платити, а то ми ипак не смета. Имам бонус, није велики, али сам им рекао: "Ако не останемо у лиги, не желим плату". Када екипа победи два пута у последње 24 утакмице, то вам говори да неће бити лако. Али, мораш да верујеш у себе и мораш да верујеш у тим. Био сам и пре у оваквим ситуацијама, увек су тешке, али спреман сам", навео је 70-годишњи тренер.

Он ће на клупи Бирмингема дебитовати у недељу против Астон Виле, у претпоследњем колу Бирмингем ће играти као домаћин против Хадерсфилда, а у последњем на гостовању против Бристол ситија.

"Ако успемо да останемо у лиги, имамо потенцијал да направимо тим за наредну годину и да јуримо плеј-оф. Није толико тешко оформити добар тим у Чемпионшипу, ако знате шта радите. Можете да изаберете играче, не морате да потрошите богатство. Сада смо близу дна. Виган и Блекбурн и даље имају велике шансе, па су нам потребни бодови, ако може већ у недељу", рекао је Реднап.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар