Rednap: Neću platu ako ispadnemo!

Iskusni engleski trener Hari Rednap preuzeo je tri kola pre kraja Čempionšipa Birmingem, koji je na tri boda od zone opstanka.

Fudbal 21.04.2017 | 15:30
Rednap: Neću platu ako ispadnemo!
Rednap je zamenio Italijana Đanfranka Zolu s kojim je tim tokom četiri meseca ostvario samo dve pobede na 20 utakmica.

Bivši menadžer Vest Hema, Totenhema i Portsmuta nije vodio neki tim od februara 2015, kada je napustio Kvins Park Rendžerse.

On se sa Birmingemom dogovorio da ga ne plate ako ne uspe da spasi klub od ispadanja. Sličan dogovor je imao sa Derbi Kauntijem u završnici prošle sezone.

"Neće me platiti, a to mi ipak ne smeta. Imam bonus, nije veliki, ali sam im rekao: "Ako ne ostanemo u ligi, ne želim platu". Kada ekipa pobedi dva puta u poslednje 24 utakmice, to vam govori da neće biti lako. Ali, moraš da veruješ u sebe i moraš da veruješ u tim. Bio sam i pre u ovakvim situacijama, uvek su teške, ali spreman sam", naveo je 70-godišnji trener.

On će na klupi Birmingema debitovati u nedelju protiv Aston Vile, u pretposlednjem kolu Birmingem će igrati kao domaćin protiv Hadersfilda, a u poslednjem na gostovanju protiv Bristol sitija.

"Ako uspemo da ostanemo u ligi, imamo potencijal da napravimo tim za narednu godinu i da jurimo plej-of. Nije toliko teško oformiti dobar tim u Čempionšipu, ako znate šta radite. Možete da izaberete igrače, ne morate da potrošite bogatstvo. Sada smo blizu dna. Vigan i Blekburn i dalje imaju velike šanse, pa su nam potrebni bodovi, ako može već u nedelju", rekao je Rednap.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar