Видео: Заслужене ОВАЦИЈЕ!

Феноменални везни фудбалер Ћаби Алонсо одиграо је свој последњи меч у Лиги шампиона. Свака част на каријери!

Фудбал 19.04.2017 | 20:00
Видео: Заслужене ОВАЦИЈЕ!
Сјајна каријера "зачињена" трофејима и биографијом на којом му завиде многи!

Ћаби Алонсо, фудбалер минхенског Бајерна, саопштио је раније да ће на крају ове сезоне рећи фудбалу "збогом". То значи да је против Реал Мадрида, на стадиону "Сантјаго Бернабеу" у уторак увече, одиграо последњу утакмицу у Лиги шампиона, с обзиром на то да је Бајерн испао.

Симболично или игром судбине, последњу утакмицу у Лиги шампиона одиграо је баш против некадашњег клуба.

Бивши фудбалер Ливерпула и Реал Мадрида, репрезентативац Шпаније, који у својој ризници трофеја има... па све што се у фудбалу може освојити, добио је најпре овације препуног стадиона у Мадриду када је спикер прочитао његово име.

А на крају меча, његово име скандирали су навијачи Бајерна, уз здружене аплаузе навијача Реала.

Погледајте: 



Алонсова играчка каријера траје већ 18 година. Освојио је титуле првака Европе са Ливерпулом (2004/05.) и Реал Мадридом (2013/14.).

У дресу ЛИверпула је био учесник епског финала Лиге шампиона против Милана у Истанбулу.

Са Реалом је био првак Шпаније (2011/12.), освојио је и два Купа Краља, а са минхенским Бајерном је био првак Немачке у две сезоне узастопно (2014/15. и 2015/16.).

Са репрезентацијом Шпаније два пута је био првак Европе, једном светски првак.



Укупно, Алонсо је у каријери освојио 16 трофеја, што са репрезентацијом, што са клубовима у којима је играо! За Реал је одиграо 158 утакмица, за Ливерпул 143, за Реал Сосиједад 114, за минхенски Бајерн 76 (до сада).

Каријеру је почео у Реал Сосиједаду, а 2004. године је прешао у Ливерпул и постао један од најзначајнијих фудбалера тима који је предводио Стивен Џерард. Зенит тог тима било је финале Лиге шампиона против Милана у Истанбулу, које важи за једно од најбоље икада одиграних и виђених (Милан је водио 3:0, Ливерпул се вратио, изједначио на 3:3, пеналима је било 3:2 за енглеске црвене).

Најлепши голови Алонса:



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар