Video: Zaslužene OVACIJE!

Fenomenalni vezni fudbaler Ćabi Alonso odigrao je svoj poslednji meč u Ligi šampiona. Svaka čast na karijeri!

Fudbal 19.04.2017 | 20:00
Video: Zaslužene OVACIJE!
Sjajna karijera "začinjena" trofejima i biografijom na kojom mu zavide mnogi!

Ćabi Alonso, fudbaler minhenskog Bajerna, saopštio je ranije da će na kraju ove sezone reći fudbalu "zbogom". To znači da je protiv Real Madrida, na stadionu "Santjago Bernabeu" u utorak uveče, odigrao poslednju utakmicu u Ligi šampiona, s obzirom na to da je Bajern ispao.

Simbolično ili igrom sudbine, poslednju utakmicu u Ligi šampiona odigrao je baš protiv nekadašnjeg kluba.

Bivši fudbaler Liverpula i Real Madrida, reprezentativac Španije, koji u svojoj riznici trofeja ima... pa sve što se u fudbalu može osvojiti, dobio je najpre ovacije prepunog stadiona u Madridu kada je spiker pročitao njegovo ime.

A na kraju meča, njegovo ime skandirali su navijači Bajerna, uz združene aplauze navijača Reala.

Pogledajte: 



Alonsova igračka karijera traje već 18 godina. Osvojio je titule prvaka Evrope sa Liverpulom (2004/05.) i Real Madridom (2013/14.).

U dresu LIverpula je bio učesnik epskog finala Lige šampiona protiv Milana u Istanbulu.

Sa Realom je bio prvak Španije (2011/12.), osvojio je i dva Kupa Kralja, a sa minhenskim Bajernom je bio prvak Nemačke u dve sezone uzastopno (2014/15. i 2015/16.).

Sa reprezentacijom Španije dva puta je bio prvak Evrope, jednom svetski prvak.



Ukupno, Alonso je u karijeri osvojio 16 trofeja, što sa reprezentacijom, što sa klubovima u kojima je igrao! Za Real je odigrao 158 utakmica, za Liverpul 143, za Real Sosijedad 114, za minhenski Bajern 76 (do sada).

Karijeru je počeo u Real Sosijedadu, a 2004. godine je prešao u Liverpul i postao jedan od najznačajnijih fudbalera tima koji je predvodio Stiven Džerard. Zenit tog tima bilo je finale Lige šampiona protiv Milana u Istanbulu, koje važi za jedno od najbolje ikada odigranih i viđenih (Milan je vodio 3:0, Liverpul se vratio, izjednačio na 3:3, penalima je bilo 3:2 za engleske crvene).

Najlepši golovi Alonsa:



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar