Нацистички знакови у Мостару

Графити спрејом ишарани са порукама "Ултрас Мостар", "УЗМ 1994", те фашистички и нацистички знакови кукасти крст и "У" осванули су јутрос на зидовима унутар кампуса Универзитета "Џемал Биједић" у Мостару.

Босна и Херцеговина 19.04.2017 | 16:23
Нацистички знакови у Мостару
Уз Спортску дворану и зидове у непосредној близини, као и зграда Друге гимназије и Медицинске школе нашла се на мети вандала.

Домар поменуте школе, како је рекао,  покушао је разрађивачем очистити графите, но није успио. Како сазнаје Фактор. надзорне камаре су снимиле тројицу вандала док су харали по кампусу.



Према ријечима власника једног од локала смјештеног уз Спортску дворану Адиса Колчића, камера на објекту је синоћ у 20.16 сати снимила двије особе са капуљачама, а трећа особа са којом су комуницирали се не види добро. Особе које смо затекли испред објекта Рукометног клуба "Вележ" су биле у чуду.



- Срамота је ово - прокоментарисала је једна од запослених. Један од њих је прокоментарисао да су се задржали доста, очито без трунке страха, с обзиром на количину графита коју су ишарали.

Цијели случај је полицији пријавио директор Друге гимназије Мостар. Полиција је урадила увиђај, а према ријечима Људевита Марића, портпарола МУП-а ХНК, на основу видеонадзора се трага за починиоцима. Више информација нисмо могли добити.

Споменути графити показују да зло у главама оних који су га исцртали, итекако живи.

(Фактор)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дјекна

19.04.2017 14:35

Можда то млади изражавају своје мишљење о локалним политичарима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

19.04.2017 16:36

Мостар је главни град Херцег-Босне?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ссс

19.04.2017 21:09

Пола града.