Србија спремна да се одбрани

Предсједник Србије Томислав Николић рекао је на пријему поводом Дана Војске да Србија никоме у окружењу не треба да звецка оружјем, али да је спремна да се одбрани.

Србија 19.04.2017 | 13:23
Србија спремна да се одбрани
"Имате изазове у окружењу на које одговарате тиме што сте спремни. Ми не треба никоме да звецкамо оружјем, сви добро знају да смо спремни да се одбранимо. Кроз целу историју Србије, изузев на Сливници, ми смо ратовали бранећи своју територију, бранећи се од другог", нагласио је Николић на пријему који је организовао за припаднике Министарства одбране и Војске Србије.

Он је навео да је то разлог што Србију данас поштују "велике силе" чија је војна историја иста таква.

"Можда нас не поштују они који нападају друге, али од њих и не тражимо поштовање", рекао је Николић.

Николић каже да је, сумирајући мандат који је провео и као врховни командант Војске, поносан што је имао прилику да проведе пет година са официрима и генералима Војске Србије.

"Поносан сам и што сам био део Војске која зна какав терет носи на леђима и која увек испуњава све обавезе које јој намеће наша славна историја, а и наша жеља да нам деца живе у будућности мирно, слободно, да војска буде заслужна за то да немају страхове које су генерације пре њих носиле", рекао је Николић.

Он је истакао да је Војска имала озбиљне изазове које је поднијела стоички, међу којима су и озбиљне економске реформе, али и елементарне непогоде у којима је показана веза српског народа и војске.

"Имамо мигрантску кризу, у којој обављате посао заједно са полицијом, на који није стигла ниједна примедба, чак ни од оних који имају примедбе на то што постојимо", рекао је Николић.

Он је похвалио припаднике Војске Србије на учешћу у међународним мировним мисијама.

Говорећи о заједничким војним вежбама са војскама из различитих дијелова свијета, Николић је рекао да припадници Војске Србије имају вјежбе као апсолутно неутрална војна сила са војницима који нису војно неутрални.

Честитајући Дан Војске Србије, Николић је истакао да је увјерен да војску чекају бољи дани, а Србију опоравак који ће утицати на то да се војни ресурси поправе, а све с циљем да се одбрани територија Србије.

Николићу су пригодне поклоне уручили министар одбране Србије Зоран Ђорђевић и начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Карадоз

19.04.2017 13:28

Од кога се оцекује да нападне Србију?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цирко

19.04.2017 14:13

Шта се правиш луд кад знаш традиционалне непријатеље

Name

@ЦИРКО

19.04.2017 17:03

А Србија има неке пријетеље, небитно јесу ли традиционални или не? Нпр Црну Гиру и тако то, па и они вам леђа окренуше.

Name

Зоол

19.04.2017 13:28

Овај гдје је Србе бранио висе их нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

19.04.2017 15:16

хахахаха које сте ви луде.

ОДГОВОРИТЕ