Транспарент непобједивости у Партизановој свлачионици: Овако ми играмо!

Како дефанзивци црно-белих гледају на завршницу првенства после победе у 154. вечитом дербију. . .

Фудбал 19.04.2017 | 16:30
Транспарент непобједивости у Партизановој свлачионици: Овако ми играмо!
Од средине претходног првенства Партизанове свлачионице на стадиону у Хумској 1 и Спортском центру „Земунело“ красе мотивационе поруке које је увео бивши тренер Иван Томић, а од недавно им „друштво“ прави још један натпис.

Реч је о простом, белом, дугачком папиру, на коме су исписани сви резултати црно-белих од 27. августа прошле године кад је започет низ одличних остварења у домаћим такмичењима. Тај „транспарент непобедивости“ је преносив, па га играчи и чланови стручног штаба, по потреби, користе и на гостовањима. Као што је био случај на Маракани.

То се најбоље може закључити на фотографијама које је у јавност пласирао званични сајт клуба из Хумске 1. На њима се види како капитен (у одсуству Саше Илића) Мирослав Вулићевићуписује резултат 154. вечитог дербија (3:1) и на јасан начин сведочи колико дуго траје серија без пораза његових саиграча.

Протегла се на 28 утакмица. Од тога 25 победа (резултати исписани зеленим маркером) и свега три нерешена резултата (плава боја) у безмало последњих девет месеци. После лошег почетка сезоне, елиминације из Европе, киксева у првенству, од којих је последњи био у Новом Саду против Спартака (1:2) уследила је фантастична серија, продужена на стадиону Црвене звезде.

„Тај низ је битан за нас, али још ништа нисмо освојили. Зато, окрећемо се наредној утакмици, против Војводине. У њу морамо да уђемо на идентичан начин као у дерби“, опомиње Бојан Остојић, штопер Парног ваљка, који је поново одиграо дерби на високом нивоу. „Целу утакмицу смо држали под контролом. Звезда није имала ниједну шансу осим гола Боаћија“.

Партизан је серијом у којој је савладао све суперлигашке екипе осим Војводине повећао шансе да уради оно што је у августу изгледало немогуће. Да освоји титулу. У овом тренутку, екипа Марка Николића је бодовно поравната са Црвеном звездом, али је актуелни првак и даље лидер, јер је у плеј-оф ушао са прве позиције. А према Пропизицијама такмичења то одлучује шампиона уколико су две екипе изједанчене на табели.

„У три овосезонска дербија имамо две победе и један реми. Освојили смо седам бодова у директним дуелима са Звездом, не бих још да кажем да смо бољи тим од ње, јер и она има квалитетну екипу и бележи добре резултате. Оно што могу да кажем јесе да је иза нас серија од 28 мечева без пораза. Она нас храбри да смо на добром путу. Даћемо све од себе да у завршници првенства победимо преосталих шест утакмица“, опрезан је још један дефанзивац црно-белих Никола Миленковић, који је показао и дозу самокритике, јер је додао да је „свестан својих грешака и нервозног почетка 154. дербија“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар