Transparent nepobjedivosti u Partizanovoj svlačionici: Ovako mi igramo!

Kako defanzivci crno-belih gledaju na završnicu prvenstva posle pobede u 154. večitom derbiju. . .

Fudbal 19.04.2017 | 16:30
Transparent nepobjedivosti u Partizanovoj svlačionici: Ovako mi igramo!
Od sredine prethodnog prvenstva Partizanove svlačionice na stadionu u Humskoj 1 i Sportskom centru „Zemunelo“ krase motivacione poruke koje je uveo bivši trener Ivan Tomić, a od nedavno im „društvo“ pravi još jedan natpis.

Reč je o prostom, belom, dugačkom papiru, na kome su ispisani svi rezultati crno-belih od 27. avgusta prošle godine kad je započet niz odličnih ostvarenja u domaćim takmičenjima. Taj „transparent nepobedivosti“ je prenosiv, pa ga igrači i članovi stručnog štaba, po potrebi, koriste i na gostovanjima. Kao što je bio slučaj na Marakani.

To se najbolje može zaključiti na fotografijama koje je u javnost plasirao zvanični sajt kluba iz Humske 1. Na njima se vidi kako kapiten (u odsustvu Saše Ilića) Miroslav Vulićevićupisuje rezultat 154. večitog derbija (3:1) i na jasan način svedoči koliko dugo traje serija bez poraza njegovih saigrača.

Protegla se na 28 utakmica. Od toga 25 pobeda (rezultati ispisani zelenim markerom) i svega tri nerešena rezultata (plava boja) u bezmalo poslednjih devet meseci. Posle lošeg početka sezone, eliminacije iz Evrope, kikseva u prvenstvu, od kojih je poslednji bio u Novom Sadu protiv Spartaka (1:2) usledila je fantastična serija, produžena na stadionu Crvene zvezde.

„Taj niz je bitan za nas, ali još ništa nismo osvojili. Zato, okrećemo se narednoj utakmici, protiv Vojvodine. U nju moramo da uđemo na identičan način kao u derbi“, opominje Bojan Ostojić, štoper Parnog valjka, koji je ponovo odigrao derbi na visokom nivou. „Celu utakmicu smo držali pod kontrolom. Zvezda nije imala nijednu šansu osim gola Boaćija“.

Partizan je serijom u kojoj je savladao sve superligaške ekipe osim Vojvodine povećao šanse da uradi ono što je u avgustu izgledalo nemoguće. Da osvoji titulu. U ovom trenutku, ekipa Marka Nikolića je bodovno poravnata sa Crvenom zvezdom, ali je aktuelni prvak i dalje lider, jer je u plej-of ušao sa prve pozicije. A prema Propizicijama takmičenja to odlučuje šampiona ukoliko su dve ekipe izjedančene na tabeli.

„U tri ovosezonska derbija imamo dve pobede i jedan remi. Osvojili smo sedam bodova u direktnim duelima sa Zvezdom, ne bih još da kažem da smo bolji tim od nje, jer i ona ima kvalitetnu ekipu i beleži dobre rezultate. Ono što mogu da kažem jese da je iza nas serija od 28 mečeva bez poraza. Ona nas hrabri da smo na dobrom putu. Daćemo sve od sebe da u završnici prvenstva pobedimo preostalih šest utakmica“, oprezan je još jedan defanzivac crno-belih Nikola Milenković, koji je pokazao i dozu samokritike, jer je dodao da je „svestan svojih grešaka i nervoznog početka 154. derbija“.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar