Обилне падавине, бројни кварови

У БиХ данас ће бити хладно са снијегом у брдско-планиским предјелима, док ће у нижим падати киша, сусњежица или снијег.

Босна и Херцеговина 19.04.2017 | 09:50
Обилне падавине, бројни кварови
Падавине ће бити јаче ујутру, а током дана ће постепено слабити, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске. Дуваће умјерен до јак сјеверни вјетар.

Највиша дневна температура ваздуха биће од три до 10, на југу око 12 степени Целзијусових, а у вишим предјелима око нуле.

Температура ваздуха измјерена у седам часова: Хан Пијесак и Чемерно минус три, Соколац минус два, Мркоњић Град и Рудо нула, Бијељина, Добој и Рибник два, Бањалука, Приједор и Нови Град три, а у Требињу шест степени Целзијусових.

Количина падавина у протекла 24 часа према мјерењима метеоролошких станица: Рибник 38,8 литара по метру квадратном, Невесиње 31, Дринић 17,2 и Требиње 6,1 литар по метру квадратном.



Већина потрошача на подручју Сокоца остало је без електричне енергије због снијега који је падао током ноћи.

Технички управник соколачке Радне јединице "Електродистрибуције" Пале Бојан Кнежевић рекао је Срни да електричну енергију тренутно има само ужи дио градског насеља Соколац, односно 1.600 потрошача.

"Струјом ће убрзо бити снабдјевено и приградско насеље Брдо-Лазе, док су сви остали потрошачи без електричне енергије", рекао је Кнежевић.

Он каже да је у току отклањање кварова и да су сви електромонтери на терену.

"До прекида у снабдијевању електричном енергијом дошло је због мокрог снијега који се задржао на електроводовима и довео до њиховог пуцања, док је у шумовитим предјелима дрвеће под тежином снијега падало на електроводове", каже Кнежевић.

Висина снијега на Сокоцу тренутно износи око 30 центиметара.

Општине Билећа и Берковићи од синоћ су без струје због квара на трансформатору који је у власништву "Електропреноса БиХ", рекао је  извршни директор "Електро-Херцеговине" за техничке послове Небојша Рикало.

Екипе предузећа "Електропренос БиХ" су на терену.

БРОЈНИ КВАРОВИ

Све радне јединице "Електродистрибуције Пале" у протеклих 12 часова евидентирале су велики број кварова на средњенапонским далеководима.

На подручју општине Рогатица тренутно су без напона далеководи "Матино брдо" и "Козићи" и комплетно подручје Мјесне заједнице Борике, речено је у Диспечерском центру "Електродистрибуције Пале".

На подручју општине Соколац у квару су далеководи "Каљина" и "Ново Село", а без напајања је дио далековода "Унис" и комплетни Жљебови.

У квару је далековод "Соколац" који напаја Мјесну заједницу Мокро и подручја општине Источни Стари Град.

На подручју општине Источно Ново Сарајево у квару су далеководи "Тилава" и "Иванић", а без напона је подручје Мјесне заједнице Војковићи у општини Источна Илиџа.

На подручју општине Трново у квару је далековод "Кијево", а у Фочи је без напона комплетно подручје Мјесне заједнице Миљевина и далековод "Слатина".

У Диспечерском центру кажу да су екипе на терену, гдје отклањају кварове.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар