(Не)пријатељство послије раскида?

Да ли је могуће бити пријатељ са особом са којом смо били у вези?

Свијет 19.04.2017 | 07:28
(Не)пријатељство послије раскида?
Иако вам на почетку то може деловати као добра идеја, нарочито ако сте се растали мирно и пријатељски, после неког времена ствари ће се на овај или онај начин искомпликовати.

Ако сте стално у контакту са бившим партнером, теже ће вам бити да кренете даље и упознате неког новог.

Не само да су шансе да упознате неког ко ће вам се допасти минималне ако сте стално у друштву бившег, већ ће вам бити теже и да замислите везу са неким другим.

Упознали сте неког новог? Пријатељство са бившим може озбиљно угрозити вашу нову везу.

Чак и ако покушате новом партнеру да објасните да је то само пријатељски однос, мало је вероватно да ће то глатко проћи.

Зашто бисте себи компликовали живот? Дајте себи и новој љубави поштену шансу, без "сенки" из прошлости и свесних или несвесних поређења са бившим.

Ако после раскида наставите да се дружите, лако се може десити да једно од вас почне да преиспитује одлуку о томе да свако крене својим путем, а то је само на корак од жеље да се помирите.

А шта ако оном другом то није ни накрај памети? Још је горе, а лако се може десити, ако вам се "омакне" па завршите у кревету...

Не компликујте себи живот.

Ако нисте могли даље као пар, нема разлога да покушавате да останете пријатељи.

Ово, наравно не значи да треба да се избегавате на улици, али маните се идеје о пријатељству после раскида.

У највећем броју случајева нема шансе да се то деси, а ако случајно познајете неки бивши пар којем је то успело, они су само изузетак који потврђује правило.

Шта ви мислите? Пишите нам у коментарима...

(Мондо.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар