(Ne)prijateljstvo poslije raskida?

Da li je moguće biti prijatelj sa osobom sa kojom smo bili u vezi?

Svijet 19.04.2017 | 07:28
(Ne)prijateljstvo poslije raskida?
Iako vam na početku to može delovati kao dobra ideja, naročito ako ste se rastali mirno i prijateljski, posle nekog vremena stvari će se na ovaj ili onaj način iskomplikovati.

Ako ste stalno u kontaktu sa bivšim partnerom, teže će vam biti da krenete dalje i upoznate nekog novog.

Ne samo da su šanse da upoznate nekog ko će vam se dopasti minimalne ako ste stalno u društvu bivšeg, već će vam biti teže i da zamislite vezu sa nekim drugim.

Upoznali ste nekog novog? Prijateljstvo sa bivšim može ozbiljno ugroziti vašu novu vezu.

Čak i ako pokušate novom partneru da objasnite da je to samo prijateljski odnos, malo je verovatno da će to glatko proći.

Zašto biste sebi komplikovali život? Dajte sebi i novoj ljubavi poštenu šansu, bez "senki" iz prošlosti i svesnih ili nesvesnih poređenja sa bivšim.

Ako posle raskida nastavite da se družite, lako se može desiti da jedno od vas počne da preispituje odluku o tome da svako krene svojim putem, a to je samo na korak od želje da se pomirite.

A šta ako onom drugom to nije ni nakraj pameti? Još je gore, a lako se može desiti, ako vam se "omakne" pa završite u krevetu...

Ne komplikujte sebi život.

Ako niste mogli dalje kao par, nema razloga da pokušavate da ostanete prijatelji.

Ovo, naravno ne znači da treba da se izbegavate na ulici, ali manite se ideje o prijateljstvu posle raskida.

U najvećem broju slučajeva nema šanse da se to desi, a ako slučajno poznajete neki bivši par kojem je to uspelo, oni su samo izuzetak koji potvrđuje pravilo.

Šta vi mislite? Pišite nam u komentarima...

(Mondo.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar