Пред њима су ривалима клецала кољена!

Ко је најбољи штопер Премијер лиге у овом веку? Поводом одласка Џона Терија из Челсија. . .

Фудбал 21.04.2017 | 19:30
Пред њима су ривалима клецала кољена!
Памте им се жуте минуте - јер усуд је дефанзиваца да им се готово увек памте само жуте минуте - али памти се и да су се бацали главом на ђонове, да су играли крвавих аркада, да су противнички нападачи заиста желели да им “побегну“, макар и да би спасли живу главу, ако већ не могу до гола. Памте се као најбољи штопери Премијер лиге у 21. веку.

Редом: Сол Кемпбел, Рио Фердинанд, Немања Видић, Венсан Компани, те последњи међу највећима Џон Тери чија најава одласка из Челсија је новинарима Дејли мејла и послужила као повод за расправу о томе: ко је био најбољи међу најбољима?

А у конкуренцији су још и Рикардо Карваљо, Тони Адамс, Јап Стам, Џејми Карагер, Сами Хипија, па по Мејлу и Ледли Кинг, мада нам бивши капитен Тотенхема, иако заиста врсан штопер, баш и не спада у ову категорију. Па чак нам ту није ни Карагер, ни Хипија...

И док се Мејл бавио најбољим штоперима у историји Премијер лиги, ми бисмо се пре ограничили на 21. век чиме ћемо елиминисати и Тонија Адамса и Јапа Стама из најбољих дана.

Јака конкуренција и без њих. Па нам кажите: ко је најбољи међу најбољима? И покушајте да будете колико-толико објективни. Мада ни ми не можемо да будемо кад је Видић у питању. Јер - легенда Манчестер јунајтеда из најбољих дана.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар