Pred njima su rivalima klecala koljena!

Ko je najbolji štoper Premijer lige u ovom veku? Povodom odlaska Džona Terija iz Čelsija. . .

Fudbal 21.04.2017 | 19:30
Pred njima su rivalima klecala koljena!
Pamte im se žute minute - jer usud je defanzivaca da im se gotovo uvek pamte samo žute minute - ali pamti se i da su se bacali glavom na đonove, da su igrali krvavih arkada, da su protivnički napadači zaista želeli da im “pobegnu“, makar i da bi spasli živu glavu, ako već ne mogu do gola. Pamte se kao najbolji štoperi Premijer lige u 21. veku.

Redom: Sol Kempbel, Rio Ferdinand, Nemanja Vidić, Vensan Kompani, te poslednji među najvećima Džon Teri čija najava odlaska iz Čelsija je novinarima Dejli mejla i poslužila kao povod za raspravu o tome: ko je bio najbolji među najboljima?

A u konkurenciji su još i Rikardo Karvaljo, Toni Adams, Jap Stam, Džejmi Karager, Sami Hipija, pa po Mejlu i Ledli King, mada nam bivši kapiten Totenhema, iako zaista vrsan štoper, baš i ne spada u ovu kategoriju. Pa čak nam tu nije ni Karager, ni Hipija...

I dok se Mejl bavio najboljim štoperima u istoriji Premijer ligi, mi bismo se pre ograničili na 21. vek čime ćemo eliminisati i Tonija Adamsa i Japa Stama iz najboljih dana.

Jaka konkurencija i bez njih. Pa nam kažite: ko je najbolji među najboljima? I pokušajte da budete koliko-toliko objektivni. Mada ni mi ne možemo da budemo kad je Vidić u pitanju. Jer - legenda Mančester junajteda iz najboljih dana.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar