ФРА: Матуиди у 93' оставио ПСЖ у борби за титулу!

Фудбалери Пари Сен Жермена савладали су Мец 3:2, на гостовању у заосталом мечу 31. кола Лиге 1.  Да ти стане срчка! Матуиди „упуцао“ храбри Мец у надокнади! Домаћин био тако близу да направи преокрет и сензацију против Парижана.

Фудбал 18.04.2017 | 21:10
ФРА: Матуиди у 93' оставио ПСЖ у борби за титулу!
"Свеци" су испустили два гола предности из првог полувремена, када су Кавани и Матуиди реализовао асистенције Максвела и наизглед већ тад решили меч.

Потценили су Парижани домаћина што им се обило о главу у финишу, резервисти Жуфре и Диајабате доносе поравнање на два минута пре краја сусрета.

Међутим, у трећем минуту надокнаде времена Матуиди својим другим голом доноси важну победу "Свецима".

ПСЖ се победом изједначио са Монаком на врху табеле, али "Кнежеви" имају меч мање.

Парижани своју шансу виде већ у наредном колу када Монако гостује четвртопласираном Лиону, док на Парк принчева стиже Монпеље.

Мец је трећим поразом у последња четири кола остао на пет бодова од зоне испадања.

Какав меч, страшан меч у Мецу! Пари Сен Жермен је победио као гост са 3:2 домаћу екипу у заосталој утакмици француске Лиге 1. Али памтиће се овај дуел по храбропк игри Меца и томе што у финишу баш није имао среће.

А навијачи Светаца ће славити Блеза Матуидија који их је са два гола оставио егал у трци за шампионску титулу са Монаком. Други, победоносни гол Матуиди је дао у трећем минуту судијске надокнаде и то главом. А само неколико тренутака пре тога Мец је био надомак великог преокрета и тријумфа. Међутим, покушај Јана Жифреа погодио је пречку.

Уопште није деловало да ће тако да буде. Парижани су у већ у првом полувремену стекли два поготка предности. Прво је Кавани у 33. минуту начето домаћина, а када је три минута касније Матуиди дуплирао предност деловало је да ће ићи све по лоју за госте.

А за само 10 минута у завршници утакмице Мец је успео малтене да окрене ствари на главачке. Поменути Жифре је у 78. минуту био прецизан из слободног ударца и то са више од 20 метара. У 88. минуту делиријум на стадиону Сен Симфоријен - Шеик Дијабате је изједначио и приближио на само корак од сензационалног резултата.

Ипак, уследио је сурови повратак у реалност и погодак хероја Матуидија којим је ПСЖ сачувао веру у одбрану титулу.

Иначе, бивши репрезентативац Србије Милан Бишевац одиграо је целу утакмицу у задњој линији Меца.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар