FRA: Matuidi u 93' ostavio PSŽ u borbi za titulu!

Fudbaleri Pari Sen Žermena savladali su Mec 3:2, na gostovanju u zaostalom meču 31. kola Lige 1.  Da ti stane srčka! Matuidi „upucao“ hrabri Mec u nadoknadi! Domaćin bio tako blizu da napravi preokret i senzaciju protiv Parižana.

Fudbal 18.04.2017 | 21:10
FRA: Matuidi u 93' ostavio PSŽ u borbi za titulu!
"Sveci" su ispustili dva gola prednosti iz prvog poluvremena, kada su Kavani i Matuidi realizovao asistencije Maksvela i naizgled već tad rešili meč.

Potcenili su Parižani domaćina što im se obilo o glavu u finišu, rezervisti Žufre i Diajabate donose poravnanje na dva minuta pre kraja susreta.

Međutim, u trećem minutu nadoknade vremena Matuidi svojim drugim golom donosi važnu pobedu "Svecima".

PSŽ se pobedom izjednačio sa Monakom na vrhu tabele, ali "Kneževi" imaju meč manje.

Parižani svoju šansu vide već u narednom kolu kada Monako gostuje četvrtoplasiranom Lionu, dok na Park prinčeva stiže Monpelje.

Mec je trećim porazom u poslednja četiri kola ostao na pet bodova od zone ispadanja.

Kakav meč, strašan meč u Mecu! Pari Sen Žermen je pobedio kao gost sa 3:2 domaću ekipu u zaostaloj utakmici francuske Lige 1. Ali pamtiće se ovaj duel po hrabropk igri Meca i tome što u finišu baš nije imao sreće.

A navijači Svetaca će slaviti Bleza Matuidija koji ih je sa dva gola ostavio egal u trci za šampionsku titulu sa Monakom. Drugi, pobedonosni gol Matuidi je dao u trećem minutu sudijske nadoknade i to glavom. A samo nekoliko trenutaka pre toga Mec je bio nadomak velikog preokreta i trijumfa. Međutim, pokušaj Jana Žifrea pogodio je prečku.

Uopšte nije delovalo da će tako da bude. Parižani su u već u prvom poluvremenu stekli dva pogotka prednosti. Prvo je Kavani u 33. minutu načeto domaćina, a kada je tri minuta kasnije Matuidi duplirao prednost delovalo je da će ići sve po loju za goste.

A za samo 10 minuta u završnici utakmice Mec je uspeo maltene da okrene stvari na glavačke. Pomenuti Žifre je u 78. minutu bio precizan iz slobodnog udarca i to sa više od 20 metara. U 88. minutu delirijum na stadionu Sen Simforijen - Šeik Dijabate je izjednačio i približio na samo korak od senzacionalnog rezultata.

Ipak, usledio je surovi povratak u realnost i pogodak heroja Matuidija kojim je PSŽ sačuvao veru u odbranu titulu.

Inače, bivši reprezentativac Srbije Milan Biševac odigrao je celu utakmicu u zadnjoj liniji Meca.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar