Зашто крије да иде на састанак ММФ-а?

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић јутрос је отпутовала у Загреб, одакле је авионом, преко Франкфурта, одлетјела у САД, незванично сазнаје БН телевизија. Наводно, с њом су у САД отпутовали Игор и Горан Додик, син и брат предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Република Српска 18.04.2017 | 19:36
Зашто крије да иде на састанак ММФ-а?
Како је вечерас објавио портал Истинито, Цвијановићева ће присуствовати традиционалном прољећном засједању ММФ-а и Свјетске банке које ће се одржати у Вашингтону од 21. до 23. априла.

Према изворима БН телевизије у Влади РС, премијерка ће службено боравити у Вашингтону, а о разлозима њеног пута тражили смо званичну информацију из Бироа за односе с јавношћу.

Питања су се односила на разлоге премијеркиног службеног пута у Америку и имена евентуалних чланова делегације.

Иако је Вера Сајић, шефица Бироа за односе с јавношћу најавила одговор, он ипак није стигао.

Из Владе РС није званично најављен одлазак делегације РС на засједање ММФ-а, као што је то било уобичајено претходних година. Одговор би могао да се крије у чињеници да је у домаћој јавности све веће незадовољство енормним задуживањем Републике Српске, али и најављеним повећањем акциза на нафту и нафтне деривате.

Занимљиво је и да се након прошлогодишњег скупа ММФ и Свјетске банке у Вашингтону, премијерка Цвијановић похвалила новим трогодишњим кредитним аранжманом са Међународним монетарним фондом од 1,05 милијарди марака.

Чињеница да премијерка у САД стиже два дана прије званичног почетка Спринг Меетингс 2017 указује на то да она има и других планова, који се навјероватније односе на рад Представништва РС у Вашингтону и покушаје лобирања за укидање америчких санкција предсједнику РС Милораду Додику.

Федерални премијер Фадил Новалић, који ће такође учествовати на прољећном заједању ММФ-а и Свјетске банке, још јуче је отпутовао у САД. За разлику од премијерке Цвијановић која је од јавности сакрила разлоге одласка у САД, Новалић се синоћ из Њујорка телефоном укључио у емисију ФТВ "Поштено".

Један од разлога за премијеркину тајновитост у вези одласка у САД могли би да буду њени сапутници. Наиме, телевизија БН је објавила да заједно са Жељком Цвијановић у САД путују Игор и Горан Додик, син и брат предсједника РС Милорада Додика.

У извјештају БН телевизије се наводи да ће Игор и Горан Додик наставити пут ка Мајамију на Флориди и подсјећа да тамо пријатељ Додикових, власник фамозног Фармланда, Драган Васиљевић, има некретнине и развијен бизнис.

Иначе, традиционалном годишњем скупу у сједишту ММФ и Свјетске банке у Вашингтону који званично трају од 21. до 23. априла, присуствују гувернери централних банака, министри финансија и представници најважнијих финансијских институција.

Није први пут да премијерка крије од јавности с ким се састаје и колико њен боравак у САД кошта грађане. Остао је упамћен њен одлазак у Америку 20. јануара, на инаугурацију Доналда Трампа.

Цијели свијет обишла је фотографија на којој се види како Жељка Цвијановић, заједно са супругом предсједника Милорада Додика, са велике удаљености посматра свечану церемонију. Иако је новинарима још 25. јануара обећала детаљније информације о сусретима и трошковима пута, никада их није саопштила.

“Отприлике је то било мање него када одлазим на ММФ. Ишла сам о трошку Владе Републике Српске, што се тиче авионске карте. Што се тиче других трошкова, нисам била у обавези да их плаћам. Било је то углавном много јефтиније него кад идем на ММФ“, рекла је тада Жељка Цвијановић.

Други премијеркин одлазак у Вашингтон био је онај на Молитвени доручак. О овом посљедњем, није било чак ни званичне најаве.

Отуд и наше право да питамо – да ли је тачно да су са премијерком у Америку отпутовали син и брат предсједника РС Милорада Додика и да ли и они путују о трошку грађана?

Наводно, њих двојица планирају да наставе пут до Мајамија. О разлозима њиховог пута не знамо ништа, осим да пријатељ Додикових и власник Фармланда, Драган Васиљевић, у Мајамију има развијен бизнис и велелепну зграду.

(БН телевизија/Истинито)

Коментари / 40

Оставите коментар
Name

вјероватно

18.04.2017 17:45

Вјероватно је Васиљевић у Мајами преселио и краве из Фармланда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

шпекулације

18.04.2017 18:32

ОДНЕЛИ ДОДИКОВИ МИЛИОНЕ СКРИТИ НА СИВЕ СТРАНЕ СВЕТА милиарда Русија милијарда Свица милијарда Србија милијарда Израел јос Аустралија Америка и Србска мозе да штрајкује

Name

Мозда и Милана Пердува?

18.04.2017 18:37

Који је био доскорасњи цлан управног одбора те фирме, након сто је побјегао из Слатине претходно направивси Геронтолоски центар, који никада није прорадио, а Пердув се добро финансијски омрсио и онда по треци пут (мјестани се надају и последњи) побјегао у Загреб оставивси огромне дугове иза себе..

Name

Ми Сами

18.04.2017 19:35

прикрива се покрадено...Павловиц банка,фармаланд...прикривање.

Name

Маyбе

19.04.2017 11:17

А да сад препише на стварног власника?

Name

Лука

18.04.2017 17:55

Његово помиловање које трази у Америци коста це нас десетине милиона,хиљаде пензија и ко зна цега јос!? Није Зељка отисла само онако него да види колико коста Милетово помиловање!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

милош

18.04.2017 18:04

Знаш ли ти која је цијена америчке ријечи -поштења???Да продаш читаву РС то су мале паре за САД

Name

Ре лука

18.04.2017 18:09

Управу си изгледа да су паре у америци који је покрад од републике србске наводно за коју се грцевито боре зато цесто се путује преко окена.

Name

Рада

18.04.2017 19:22

А због цега да трази помиловање од оних који бацају бомбе гдје год им падне напамет.

Name

РЕ милос

18.04.2017 21:11

Американци и постење немој ме засмијават,да си рекао Кинези или Јапанци ајде.

Name

Фармланд

18.04.2017 18:00

Покрали су милионе преко фармланда и робних резерви,500 јуница,телад,ускладистено зито,мајдани прекопаног пољ.земљиста и сљунка за аутопут а непосредни изврсиоци тзв директот фармланда Младенко топаловиц,његов кум Дарко Сандара,брат од тетке Горан Дјукиц,Предраг Згоњанин...сви знају за тај огромни криминал само не зна сипа и Драган Мектиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ауто

18.04.2017 18:33

...а десетине слузбених аудија,мерцедеса,бмw,порсхеа,који су преко ноци нестајали с фарме музних крава.

Name

Фармаланд

18.04.2017 18:08

Није то на Флориди власниство Драгана Васиљевица вец Милокрада Дудука.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марсал

18.04.2017 18:32

Не претјеруј,није то ниста његово,то је све народно, само сто сада тренутно то он користи,али када он умре то све це остати нама-народу.(Ал,у пањевима).

Name

Није него

18.04.2017 18:39

Ако народ не устане и не покрене се биће потпуно уништен. Народ мора наћи надасве поштене људе који ће га водити неколико година, а тек онда провести изборе, док се душтво мало бар опорави и среди послије овог систематичног разарања. То је једини наш спас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стокан

18.04.2017 19:46

Знају они врло добро да немају посла са народом.

Name

Контрола

18.04.2017 18:41

Послао их миле у контролу да виде шта је са парама,опљацкане паре од грађана Републике Српске је стављао на рачуне битанги као што је овај из фармаленда! Краде Републику Српску,паре шаље у иностранство на рачуне пропалица као што је он,а онда тим парама приватизује фирми по РС,сад губи тло под ногама и није сигуран хоће ли му дрипци на чије је рачуне пребацивао паре вратити исте или ће их задржати за себе! Задрзаце их за себе а теби Милораде желе све најгоре како би новац остао код њих! Од новца нема ништа кукавици!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соколац екипа

18.04.2017 18:44

Зељка иде мало у Схопинг са фамелијом Додик у Америку.Зна да висе дзабе никад неце путовати као сада а предлазе исплате у ратама дузницима цији новац троси на хирове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјероватно

18.04.2017 18:48

Вјероватно са је консултују у вези Сјеверне Кореје.Амери мусле да имамо исти систем па ко веле ви то знате дајте помозите да се то тамо демонтира.А како би се Мили скинуле санкције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

18.04.2017 18:50

Иду у дизнилед,да се мало сликају,у сопинг,и у золоски врт,тамо им је мјесто,а зељку нек ставе у кавез с мајмунима јер тако и изгледа

ОДГОВОРИТЕ
Name

У колико афера је активна фамилија Додик

18.04.2017 19:04

Не знају ни сами! Јавност зна и пише спорадично, али нема номенклатуре. Сигурно им одвјетници воде регистар и контролирају добит. Иначе сви послови које су приватно водили су пропали. Толико о способности. Буџет РС је идеалан! До када?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ме

18.04.2017 19:18

... све це то народ позлатити, .. не,.-платити

ОДГОВОРИТЕ
Name

фармалад

18.04.2017 19:22

Комплекси горе а Зељка се цесља.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан Поповиц

18.04.2017 19:26

Оде жена да види јел се примило штогод што је посијала прошли пут! Мраз ударио!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лабуд

18.04.2017 19:27

Претпостављам да це се у САД-у састати са предсједником......од неких тамосњих клубова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

18.04.2017 19:31

Стварно смијесно,само узалуд коментарисете,засто несто не подузмете,кад појединци изадју да протестују јер имају храбрости сви остали се крију као кукавице јер се боје,незнам само ста могу да изгубе.Сто се тице Предсједника Додика он је мала Маца ста бих ја радио,јер њега је Народ бирао и то му допустио.Него маните се политике и гледајте како да презивите,јос се није родио прави Водја који има храброст и визију промијена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

18.04.2017 19:31

Стварно смијесно,само узалуд коментарисете,засто несто не подузмете,кад појединци изадју да протестују јер имају храбрости сви остали се крију као кукавице јер се боје,незнам само ста могу да изгубе.Сто се тице Предсједника Додика он је мала Маца ста бих ја радио,јер њега је Народ бирао и то му допустио.Него маните се политике и гледајте како да презивите,јос се није родио прави Водја који има храброст и визију промијена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

19.04.2017 05:55

Па као да је битан коментар ових пар будала на порталу! Све исти се врте и лупају глупости, шта год да се појави они оплету по Додику. Бујрум

Name

Милија

18.04.2017 19:37

А ђедо, јесу ли и ђеда повели да и он мало види Америке?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Курир

18.04.2017 19:51

Одњела Зељка буре ракије од Косарца поклон Трампу да скине санкције Додику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

18.04.2017 19:54

Ово ће нас коштати пар десетина хиљада долара. А оне посете УК амбасади и дилови са њима, које практикују неки ваши миљеници, ће се плаћати српским главама. Као и сваки пут кад су Срби примали инструкције од Енглеза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тачно за Енглезе!

19.04.2017 15:49

Глупи Срби их слушали пред оба свјетска рата. Мислим власт. Сто су Амери, ако не Енглези? Сад се треба држати Њемаца. Нема Србина на власти који је донио свом народу просперитет! Или протуве и хуље, или глупи који нису знали одабрати у одређеној ситуацији савезнике и заштитнике. Погледајте Хрвате, како су паметно играли кроз историју!

Name

Вето

18.04.2017 20:47

ЗЕЉКА 007.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борово Бата

18.04.2017 20:56

Ма Маринко Сенатор,посланик и директор Беме,послао по Зељки нове ципеле за Меланију и Цевапе за супруга.

ОДГОВОРИТЕ
Name

војо

18.04.2017 21:45

Чиста посла нису док овај двојац иде, а и то са .МФ је пресло сваку границу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аwард

18.04.2017 22:21

Погодовали су ММФ-у и Свјетској банци кад су пристали на нови Закон о банкама, пренијели надлежност и олакшали централизацију и контролу. Изгубили смо кредитни маневарски потез, сад ћемо шипак развијати своје фирме. А за награду премијерка је добила још један пут у УСА! Успут се обави још нешто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрцевци

19.04.2017 05:47

Иду људи да виде ста ЦЕ СА имовином Трамп их бас зезно а одговор од дотицне Вере Сајиц ЦЕ те сигурно тацан добити боље испитајте која је веза гос.главоње И дотицне Вере осим сто је најбоља пријатељица породице Горана Додика мозда ту И'ма Јос несто потрудите се па ЦЕ вам све бити јасно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оскар и Нобел

19.04.2017 06:14

Власт МД је наградјена од ММФ-а за рад и погодовање њима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

витамин Зе

19.04.2017 07:34

Иде да уговори јос несто сто нису продали,прије ропства за нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Љубинка

19.04.2017 12:53

Онако како се Вера Сајић јавља на телефон је скандалозно

ОДГОВОРИТЕ