Вођу ИД наводно ухапсили Руси

Лидер ИД Абу Бакр ел Багдади ухапшен је током покушаја бјекства из Мосула, саопштавају арапски медији, позивајуц́и на начелника прес-службе при Комитету за безбједност и инфорамције УН Хејтама Абу Саида.

Свијет 18.04.2017 | 19:01
Вођу ИД наводно ухапсили Руси
Ел Багдади је ухапшен у тренутку када је прелазио границу између Ирака и Сирије.

Обавјештајна служба ирачког Министарства одбране саопштила је да је вођа Исламске државе Абу Бакр ал Багдади и даље жив и да се налази у Сирији, док ирачки сајт повезан са шиитским милицијама тврди да је Ал Багдади ухваћен на сјеверу Сирије у операцији коју су организовали руски обавјештајци, након што је вођа Исламске државе 2. априла побјегао из ирачког града Мосула.

Раније овог мјесеца премијер Ирака Хајдер ал Абади је изјавио да је Ал Багдади одавно побјегао из Мосула, да би у међувремену један од командата ирачких снага које се боре протов исламиста изнио тврдњу да се Ал Багдади вјероватно крије на подручју Ал Џазире, у близини сиријске границе.

Ово није прва информација о хапшењу вође Ал Каиде, којег су медији у више наврата проглашавали и мртвим.

Јуче се такође појавила информација да је код Мосула убијен један од Ел Багдадијевих помоц́ника — Хасбул ел Кавкази, познат под надимком Кавкаски Емир.

Подсјетимо, почетком марта Ел Багдади се члановима ИД-а обратио говором у којем је признао више пораза у посљедње вријеме.

Раније, средином фебруара, медији су саопштили да је лидер терориста рањен током ваздушног напада у Ираку.

(Спутник)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мистер-X

18.04.2017 18:25

Могли су и мене да ухапсе.То су све измисљени ликови за дневно политицке потребе.Праве водје су у Саудиској Арабији и Васингтону.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пендула

18.04.2017 21:30

Па зар нису ову будалу Американци убили просле године ?

ОДГОВОРИТЕ